Seguretat

Més controls d'alcohol i drogues a conductors a l'estiu

La policia farà una campanya especial des del 4 de juliol fins al 7 d'agost

Motoristes del Cos de policia

Recurs Policia trànsit controls control

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conducció sota els efectes de l'alcohol i les substàncies estupefaents estarà més vigilada entre el 4 de juliol i el 7 d'agost amb la campanya de controls que ha anunciat avui la policia. El cos de seguretat remarca que es tracta d'una nova acció per reduir la sinistralitat a les carreteres i disminuir el nombre d'accidents.

Els controls es faran de manera preventiva a partir de les set del matí de dilluns vinent a qualsevol punt de la xarxa viària del Principat per sensibilitzar els conductors del risc que comporta conduir després de consumir alcohol o drogues, segons destaca la policia. I s'especifica que es fa públic l'inici de la campanya "donat el seu volgut efecte preventiu i dissuasiu" per reduir les conductes que posen en perill tots els usuaris de les carreteres.

El cos de seguretat recorda que es considerarà infracció administrativa donar positiu en el cas de conductors professionals i fins a0,50 grams per litre de sang per a la resta de conductors i es detindrà per responsabilitat penal com autors d'un delicte en els casos de taxes d'alcoholèmia en un grau superior a 0,50 per a professionals i més de 0,80 per als no professionals.

tracking