ACORD D'ASSOCIACIÓ UE

L'acord d'associació amb la UE es tancarà en 18 mesos

El vicepresident de la Comissió Europea, Maroš Šefčovič, ha assegurat que es vol aprofitar “el moment geopolític que ens fa compartir valors i reptes davant l’agressió de Rússia”

El secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba, amb el vicepresident de la Comissió Europea, Maroš Šefčovič.Govern d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'acord d'associació amb la Unió Europea estarà tancat en18mesos, és a dir, a finals del 2023. Així ho han acordat els caps negociadors d'Andorra, Mònaco i San marino amb el vicepresident de la Comissió Europea,MarošŠefčovič, aquest matí a Brussel·les.

En aquest sentit,Šefčovičha destacat que "volem aprofitar la situació geopolítica que ens fa compartir valors i reptes davant l'agressió russa a Ucraïna", així com l'evidència que ha posat "la Covid que ens ha mostrat que és de sentit comú ampliar els nostres vincles".

Per la seva banda, el secretari d'EstatLandryRiba haassenyalatque "hem estat esperant aquest acord impacientment i el voldríem tenircom més aviat millor", en un acord que ha qualificat de "molt positiu" en el cas que s'acabi tancant. De fet, Riba ha tornat a insistir que "vist queportem 7 anysnegociant arribar a un text final pel final de 2023 implica accelerar el ritme" i ha recordat que "s'hauran de tenir en compte les especificitats de cada país".

Amb relació alcalendari, Riba ha apuntat que la setmana vinent s'iniciaran les primeres converses sobre telecomunicacions, mentre que les reunions per parlar sobre immigració ja es vancomençaren l'última ronda de contactes.

tracking