x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
decisió judicial a espanya

El Suprem aplica per primer cop la sentència que anul·la el model 720

El Tribunal de Justícia de la UE va tombar les altes multes pels béns a l’estranger
El Tribunal Suprem espanyol.

El Tribunal Suprem espanyol.

El Tribunal Suprem espanyol.

Actualitzada 30/06/2022 a les 12:09
El Tribunal Suprem espanyol ja ha aplicat la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) que va anul·lar el model 720 de declaracions de béns a l’estranger i ha ordenat al ministeri d’Hisenda de l’Estat veí del sud tornar una multa que va imposar a dos particulars per declarar, fora de termini, immobles que tenen a l’estranger. Es tracta de la primera vegada que l’alt tribunal espanyol es pronuncia sobre la sentència del TJUE, i per això fixa jurisprudència i marca guia perquè altres tribunals del veí del sud es pronunciïn en aquest sentit en casos similars relatius al model 720 d’Hisenda.

Els magistrats han estudiat el cas d’aquests dos particulars que l’abril del 2013 van presentar un primer model 720 relatiu a l’exercici del 2012 per informar l’Administració espanyola que eren propietaris d’un immoble, al municipi portuguès d’Elvas, que havien comprat el 2007 per 105.000 euros. Tots dos particulars, tres mesos després, van presentar un segon model en què van declarar ser titulars d’un altre immoble a la mateixa localitat portuguesa adquirit el 2008 per 110.000 euros. La inspecció tributària espanyola va imputar als interessats l’obtenció el 2012 d’un guany patrimonial no justificat, per l’import del valor de l’immoble que va ser declarat extemporàniament a Hisenda.

Cal recordar que el gener passat el TJUE va declarar il·legal el sistema de sancions que aplica la Hisenda espanyola als contribuents que no declaren correctament i a temps els seus béns i actius a l’estranger. Segons va concloure, és una mesura “desproporcionada” que contravé el Dret de la Unió Europea.

Nova sentència del TJUE
El TJUE, d’altra banda, va fallar ahir contra Espanya per obstruir i entorpir els processos de reclamació patrimonial iniciats pels contribuents contra l’Estat. En concret, el tribunal ha tombat part de la normativa espanyola sobre responsabilitat patrimonial, que feia pràcticament impossible o excessivament ardu el rescabalament dels contribuents que s’enfrontaven a un aquests processos de reparació. Entre ells, els que havien estat sancionats pel model 720.


Les normatives en qüestió, ara tombades per la justícia europea, van ser redactades l’any 2015 pel llavors ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts