rEPORTATGE

Cultural, lliure i plural

Així pretén ser El Soterrani, l’espai autogestionat de la plaça Rebés que es va estrenar ahir oficialment com a seu de la nova Associació La Trenca Cultura.

El concert de Lied va inaugurar ahir la programació de la nova associació.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Hi ha un col·lectiu d’artistes molt potent al país. L’hem d’aprofitar.” Així de clar ho deixava ahir Toni Gibert durant la presentació de la nova Associació La Trenca Cultura. Una proposta que es materialitza a El Soterrani, el nou espai de cultura lliure i autogestionat situat a la planta -2 del número 4 de la plaça Rebés, a la part inferior de la llibreria amb el mateix nom.

La nova associació, tal com va explicar ahir el president, Toni Gibert, neix amb l’objectiu de promoure la cultura, l’art i la música en totes les seves representacions, i amb especial atenció al públic jove i adolescent del país. “Ens hem adonat que hi ha un buit de participació molt important entre els 14 i els 30 anys”, destacava Gibert, tot afegint que la intenció de la iniciativa, més enllà de programar activitats, també incidirà en la pedagogia. “La idea no és fer un concert d’El Senyor dels Anells com fa el Liceu o l’Auditori. La voluntat és acostar la cultura a la gent a través de petites propostes arriscades”, aclaria, a més de puntualitzar que El Soterrani oferirà activitats per a diversitat de públics. Amb relació a aquest tema, Gibert va comentar que el funcionament partirà d’una junta, però que aquesta no serà l’òrgan exclusiu que gestionarà l’espai. “Volem que sigui el màxim de plural possible”, anunciava Gibert. “Qualsevol associat podrà encarregar-se de gestionar una comissió específica que sigui de la seva àrea d’interès”, afegia.

De fet, la gestió de les activitats es portarà a terme amb dues línies bàsiques de recaptació: la quota dels socis –que serà de 120 euros anuals– i les donacions, que podran ser de tipus privat al número de compte de l’entitat o a través de cessions de material. Així mateix, l’associació –que té com a valors la integració, la transversalitat, la creativitat, la memòria, la qualitat i l’autosostenibilitat– comptarà amb dues tipologies de socis: els trencaires (majors de 18 anys), que tindran veu i vot a les assemblees, prioritat a l’hora de reservar les entrades i gaudiran d’avantatges en les compres a la Llibreria La Trenca, i els trencaclosques (de 0 a 17 anys), que hauran de ser inscrits pel tutors legals i gaudiran també de la gratuïtat o descomptes dels espectacles.

tracking