ESPORTS

Ordino i Encamp destinen trams exclusius als pescadors menors de 14 anys

L'executiu ha modificat l'Ordre Ministerial de la temporada de pesca 2022 per fomentar la pràctica entre els joves

El Govern vol fer pagar la repoblació a l'organització dels concursos de pescaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La publicació aquest dimecres de la nova Ordre Ministerialrelativa a la temporada de pesca 2022 té per objectiu fomentar la pesca entre els més joves, segons informa l'executiu en un comunicat. La voluntatde la iniciativa sorgeix de forma conjunta de la mà de la Federació Andorrana de Caça i Pesca, el comuns d’Encamp i d’Ordino i el departament de Medi Ambient i Sostenibilitat.

En aquest sentit, a partir de l'1 de juliol es destinarà un tram del riuValira del Nord (Ordino), entre el pont del càmping d’Ansalonga i el pont de Sornàs, exclusivament als pescadors menors de 14 anys titulars de la corresponent llicència de temporada o turística, on podran practicar-hi la pesca mitjançant tot tipus de sistema de pesca autoritzat.

El nombre màxim de peixos, que una vegada pescats es poden guardar (de més de 20 cm), és de 2 exemplars per pescador i dia. Així mateix, no és necessària l’obtenció d’un permís d’acotat per aquest escenari de pesca i la llicència de pesca de temporada pels menors de 14 anys és gratuïta.

En aquesta línia del projecte, des del mateix 1 de juliol fins a l'1 de novembre, el llac de Cubil a Encamp,esdevindrà en règim de pesca sense mort. El comú encampadà hiorganitzarà activitats de descoberta de la pesca sense mort, a partir del dissabte 2 de juliol que pels menors de 14 anys serà gratuïta ies facilitarà la llicència diària de pesca als que no disposin de la llicència de temporada.

Govern recorda que la pesca sense mort es practica exclusivament mitjançant l’ús d’esquers artificials d’un sol ham, i l’ham ha de ser sense arpó o amb l’arpó xafat. Els exemplars capturats han de ser retornats vius immediatament a l’aigua. El port i l’ús del salabret per extreure de l’aigua els peixos capturats són obligatoris.

Per altra banda, per adaptar-se a les activitats esportivesprevistes per a l’estiu, també s’ha modificat l’Ordre Ministerial perquè el pròxim cap de setmana, l'estany de les Abelletes romangui tancat a la pesca per ala celebració del concurs de pesca de la Festa Major del Pas de la Casa. Així mateix, l’acotat de pesca intensiva de l’estany d’Engolasters estarà destinat a la celebració de l'esdeveniment esportiu IronMan 70.3 Andorra. Per aquest motiu, la pesca hi quedarà prohibida els dies 2 i 3 de juliol.

tracking