Els allotjaments turístics s'hauran de registrar abans de l'1 d'octubre

La liquidació de la taxa turística es farà de manera trimestral

Els hotels esperen un 77% d'ocupació el cap de setmanaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'executiu ha aprovat el reglament que desenvolupa com s'haurà d'aplicar l'impost sobre les estades en allotjaments turístics, el qualregula les obligacions censals i de liquidació relatives a aquest impost, així com la seva gestió i control. Així ho ha explicat el ministre Jover aquest dimecres durant la roda de premsa posterior al consell de ministres. En aquest sentit, Jover ha anunciat que els allotjaments turístics s'hauran d'incloure en el Registre d'Allotjaments Turístics amb la descripció relativa al tipus d’allotjament, la categoria i les modificacions que es puguin fer sobre les característiques i tenen emps fins l'1 d'octubre per fer-ho. El text també estipula els aspectes relacionat amb la liquidació del pressupost que es farà de manera trimestral perdomiciliació bancària, transferència o mitjançant la passarel·la de pagament de l’Oficina Virtual.

El Govern ja va anunciar el novembre de l'any 2021, que la taxa turística es començaria a cobrar l’1 de juliol d'enguany i reportarà a les arques de l’Estat uns 10 milions d’euros anuals, que es destinaran a la promoció del sector. El passat mes de juny, el Consell General va aprovar la llei reguladora de l’impost sobre les estades en allotjaments turístics ques’aplicarà per cada estada, per dia o fracció i per persona, depenent del tipus d’allotjament. El reglament estipula que són contribuents d'aquest impost totes les personesfísiques que facin una estada en un allotjament turístic o persones jurídiques a les quals els correspongui l'estada de persones físiques que formin part de l'entitat o organització.

L'executiu també ha informat de l'ordre ministerial queprova el contingut del formulari de Declaració censal-Impost sobre les estades en allotjaments turístics i que determina que els substituts del contribuent de l’impost sobre les estades en allotjaments turístics han de presentar per l’alta, lesmodificacions i la baixa en el Registre d’Allotjaments Turístics, el formulari de l’apartat primer de forma telemàtica.

tracking