Programa per digitalitzar les empreses

El Govern ofereix assessorament als negocis i subvencions i avals per als programes

Galabert, Marquina i Ballestà, en la roda de premsa d'ahir.SFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Impulsar la digitalització a les empreses andorranes a través d’assessoraments, subvencions i avals. Aquest és l’objectiu del programa de digitalització d’empreses (PDE), aprovat dimecres pel consell de ministres, que ahir van presentar els secretaris d’Estat de Transició Digital i Projectes Estratègics, César Marquina, de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert, i d’Afers Financers Internacionals, Marc Ballestà. El decret aprovat pel Govern preveu un total de 287.000 euros per a subvencions directes i 1,7 milions d’euros destinats a crèdits per executar els projectes de digitalització.

Marquina va explicar que el PDE ha d’estimular el sector empresarial a avançar en la digitalització oferint-los l’assessorament necessari així com ajuts i finançament per completar aquest procés. Així, les empreses que participin al PDE, que s’emmarca en el projecte de transformació digital, podran implementar solucions digitals i desenvolupar projectes de transformació, estimulant la competitivitat i la productivitat.

El PDE dona accés a les empreses a una plataforma d’assessorament digital. En aquesta plataforma, desplegada amb el suport d’Andorra Digital, Andorra Business i la Cambra de Comerç, les empreses podran realitzar una autodiagnosi del seu nivell de maduresa digital, que els servirà per conèixer els principals àmbits d’oportunitat i obtindran recomanacions per als projectes de digitalització.

Amb les subvencions atorgades pel Govern que inclou aquest programa, les empreses que hagin assolit una diagnosi a través de la plataforma d’assessorament digital podran accedir a un assessorament digital personalitzat que els permetrà orientar-se a solucions digitals adequades per a cada sector. Galabert va exposar que l’executiu oferirà subvencions per un valor d’entre el 40% i el 75% del valor de l’import dels assessoraments, segons la tipologia d’empresa, i va afirmar que la digitalització a les empreses és un incentiu de la competitivitat també internacionalment.

El servei d’assessorament personalitzat prestat per empreses prèviament homologades per Andorra Digital esdevé un servei de consultoria digital i d’orientació de solucions digitals, definint un pla de transformació digital adequat a cada cas, detallant el calendari d’implementació, els responsables de cada projecte i els principals indicadors a mesurar per tal de garantir el correcte desplegament.

Per tal d’implementar les solucions definides en el full de ruta de cada empresa, es posarà a disposició finançament a través del programa d’avals. Tal com va exposar Ballestà, aquests crèdits, avalats per l’executiu, oferiran la possibilitat d’obtenir un finançament amb un tipus d’interès del 0,95%, donant continuïtat a les polítiques del Govern de suport a les empreses i assegurar el desenvolupament econòmic del país.

A partir del 29 de juny, segons va informar Govern, les empreses que vulguin participar en aquest programa trobaran tota la informació i els procediments al web www.andorra-digital.com/pde.

tracking