La majoria vol més cobertura de la CASS per transtorns mentals i addiccions de menors

Els grups parlamentaris del tripartit presenten una proposta per reforçar els serveis de salut mental

Reunió dels grups de la majoria amb col·lectius de salut mentalDemòcrates

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els grups parlamentaris de Demòcrates, els exconsellers liberals i Ciutadans Compromesos han anunciat que entraran a tràmit els propers dies una Proposta d'acord sobre salut mental que preveu un increment de la cobertura per transtorns mentals i addiccions a menors perquè la família hagi de pagar "com a máxim el 10% del cost total". Els consellers dels grups de la majoria encomanen a Govern "revisar els convenis establerts amb centres terapèutics i educatius per a menors" perquè aquestes atencions "quedin incloses als circuits habituals de la CASS", segons informen en un comunicat.

Aquesta és una de les peticions a l'executiu que fan els parlamentaris del tripartit "en el context actual d'augment de les persones que presenten alguna patologia relacionada amb la salut mental, en totes les franges d'edat, així com l'agreujament de les patologies ja detectades (especialment amplificat pels efectes de la pandèmia". I incideixen que respon a "certes casuístiques sobre les quals calia actuar", segons han detectat en els reunions que han mantingut amb Projecte Vida, l'Associació de Familiars de Malalts Mentals i l'Associació per la Defensa del Jovent en Risc.

Els consellers remarquen que "cal més reforç, més intervenció i més prevenció per part de les institucions" de les accions d'aquesta legislatura sobre serveis de salut mental amb l'objectiu que la població "sigui atesa amb totes les garanties i suport, així com amb la màxima celeritat possible, evitant esperes". La proposta de la majoria es concreta en vuit punts entre els quals figura una petició al Govern per dotar el Servei de Salut Mental "dels recursos econòmics i humans necessaris per fer front a l'increment de casos i per garantir l'acompanyament de les famílies".

Els representants de Demòcrates, el grup liberal i Ciutadans Compromesos consideren que s'ha de dimensionar correctament l'àrea d'hospitalització de Salut mental i el Centre de dia i reforçar el seguiment de les persones ingressades en equipaments públics dins del Programa de Seguiment Individualitzat per a persones amb transtorn mental sever i risc d'exclusió social. I demanen a l'executiu més campanyes de prevenció i sensibilització sobre salut mental entre els infants i joves i més recursos per "millorar la detecció de casos o de joves vulnerables a alguna patologia de salut mental".

tracking