presenten 52 esmenes a la Llei de la funció pública

El PS proposa que un treballador pugui ser interí només dos anys

Els socialdemòcrates aposten per apujar els sous més baixos i mantenir els triennis

Pere López i Susanna Vela al Consell GeneralMartí Francàs

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata va presentar 52 esmenes a la nova llei de funció pública, ja que la considera una mala llei. Va reclamar que es regularitzi la situació dels interins que fa deu anys que ocupen la mateixa plaça i que passin a ocupar-la de manera oficial. “Tenim més de 500 persones treballant com a interines a l’administració i volem eliminar aquesta precarietat laboral”, va dir la consellera general del PS Susanna Vela. Sobre aquesta qüestió van assenyalar especialment els casos dels 300 treballadors que hi ha al sector de l’educació i que es troben en situació d’interinatge. També van demanar que es compleixi de manera rigorosa que la situació d’interinitat d’una plaça a l’administració pública només pugui durar dos anys i que es garanteixi una obertura de places fixes regular per evitar aquestes situacions.

Les esmenes que van presentar els socialdemòcrates també passen per millorar els sous més baixos entre els treballadors de l’administració pública. Segons va afirmar Pere López, hi ha un problema greu en el manteniment i captació de treballadors per a la funció pública, que opten per treballar en altres sectors perquè ofereixen millors condicions, i consideren que la nova llei ha de solucionar aquesta situació.

Sobre aquesta qüestió, López va asseverar que “en concursos públics s’estan demanant mèrits acadèmics, coneixements i experiència d’un nivell que no es correspon al sou que s’està oferint”. Segons el líder del PS, “tot plegat crea situacions d’eventualitat o deixa places vacants que a última hora afecta l’atenció al ciutadà”. Respecte a aquest tema, va afegir que “l’administració pública ha deixat de ser atractiva per treballar-hi”.

Entre les esmenes proposades pel PS destaca la de mantenir els triennis en detriment dels quinquennis pel que fa a l’augment dels sous dels treballadors de l’administració pública. Consideren que aquest model s’ha de mantenir com està i que no cal fer canvis en aquest sentit.

Pere López va declarar que si van fer un volum tan important d’esmenes és perquè el projecte de llei els desagrada i “les esmenes tenen l’objectiu principal de desenvolupar una funció pública moderna”. Va afegir que volen un exercici de la funció pública digne. Respecte d’aquesta qüestió, Susanna Vela va recriminar que “el text ni millora la funció pública ni els serveis que ofereix de l’Estat cap al ciutadà”, i va asseverar que el projecte de llei no resol els problemes de la funció pública al Principat.

RETRETS A LA MAJORIA PER FALTA D'INFORMACIÓ

El Partit Socialdemòcrata va denunciar que no ha pogut accedir a un informe que Govern va encarregar a la consultora Deloitte. En aquest informe s’analitzava el funcionament de l’administració pública del Principat i la seva escala salarial arran d’una demanda d’informació formalitzada pel grup parlamentari socialdemòcrata. El líder del partit, Pere López va assegurar que només han rebut dos annexos de l’estudi, però que “se’ns ha negat l’accés a l’estudi complet”. Sobre aquesta qüestió, va comentar que “no havia vist mai una situació com aquesta en tot el temps que porto fent política”.

tracking