REUNIÓ ANUAL Consell Andorrà d'Estadística

El pla d'Estadística ha executat el 91% del programa previst

El projecte d'enguany augmenta el nombre d’estadístiques a publicar fins a les 228

El ministre Gallardo i el secretari i director d'Estadística, Marc GalabertSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell Andorrà d'Estadística s'ha reunit aquest matí amb motiu de la seva trobada anual, per presentar els informes tant del programa 2021, com del Pla anterior (2018-2021) i analitzar-ne el seu grau d’acompliment, segons informa l'executiu en un comunicat. Govern recorda que la informació estadística del país s’estructura en plans de quatre anys (actualment hi ha en vigor el Pla d’Estadística 2022-2025) i se subdivideix en programes anuals. En aquest sentit, Govern destaca que el Pla anterior era el primer de la història, i que tot i així s’han pogut complir i dur a terme el 91% de les més de 200 estadístiques previstes.

Així mateix, també haemès un dictamen favorable pel que fa al programa per a enguany, que augmenta el nombre d’estadístiques a publicar fins a les 228, i inclou també una reducció de la despesa per a la seva implementació. A banda, el departament va estrenar fa uns mesos el nou portal web mésintuïtiu per facilitar la interacció amb l’usuari.

El Consell Andorrà d’Estadística és l'òrgan consultiu que incorpora representants dels organismes del sistema estadístic del país –com ara el Consell General, la CASS, l’Agència de Protecció de Dades, l’Autoritat Financera Andorrana, la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, l’UdA i representants científics–, i que té com a missió analitzar els programes i plans d’estadística oficials. El Consell està presidit pel ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i també ha comptat amb la presència del secretari d’Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert, que assumeix les tasques de director del departament d’Estadística.

tracking