El PS denuncia falta d'informació per redactar esmenes a la llei de funció pública

López recrimina que no han rebut la còpia d'un informe que consideren clau per poder afegir les reformes necessàries a la nova legislació

López i Vela durant la roda de premsaMartí Francàs

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Partit Socialdemòcrata denuncia que no ha tingut accés a un informe que Govern va encarregar a la consultora Deloitte en el qual s'analitzava el funcionament de l'administració pública i la seva escala salarial arran d'una demanda d'informació formalitzada pel grup parlamentari. El líder del partit, Pere López assegura que només han rebutdosannexes de l'estudi, però que "se'ns ha negat l'accés a l'estudi complet". Sobre aquesta qüestió ha comentat que "no havia vist mai una situació com aquesta en tot el temps que porto fent política".

Més enllà de la denúncia per aquesta falta d'informació el PS ha presentat 52 esmenes a la nova llei de Funció Pública, ja que la consideren una mala llei. Reclamen que es regularitzi la situació dels interins que fa10anys que ocupen la mateixa plaça passin a ocupar-la de manera oficial. "Tenim més de 500 persones treballant com a interines a l'administració i volem eliminar aquesta precarietat laboral" ha assegurat la consellera general Susanna Vela. Demanen també que es compleixi de manera rigorosa que la situació d'interinitat d'una plaça a l'administració pública només pugui durar dos anys i que es garanteixi una obertura de places fixes regular per evitar aquestes situacions. Les esmenes passen també per millorar els sous més baixos entre els treballadors de l'administració pública. Segons afirma Pere López hihaun problema greu en el manteniment i captació de treballadors per la funció pública, que opta pertreballaren altres sectors perquè ofereixen millors condicions i consideren que la nova llei ha de solucionar aquesta situació.

tracking