operació catalunya

Sánchez fa menció als imputats del PP a Andorra

El president espanyol, Pedro Sánchez.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va aprofitar ahir unes manifestacions en les quals va parlar de diferents assumptes econòmics per fer esment –encara que de forma subtil– a la investigació que hi ha a Andorra contra l’expresident de l’executiu espanyol amb el PP, Mariano Rajoy, dos dels seus ministres i membres de l’anomenada policia patriòtica.

El líder del PSOE es va referir a les “imputacions per part de tercers països” a “exdirigents d'anteriors administracions” de la política espanyola, en referència vetllada a l'expresident del Govern, Mariano Rajoy (PP) i les investigacions de la justícia d'Andorra.

Rajoy, igual que els seus exministres d'Economia i Interior, Cristóbal Montoro i Jorge Fernández Díaz, respectivament, estan sent investigats per la justícia andorrana per la seva presumpta relació amb els intents de conèixer “mitjançant vies il·legals” informació bancària secreta dels expresidents de la Generalitat Jordi Pujol i Artur Mas, així com de l'exvicepresident Oriol Junqueras, dins de la coneguda com a Operació Catalunya.

I és que la Batllia ha activat la investigació arran de la querella de l’Institut de Drets Humans i d’un dels principals accionistes de BPA, Higini Cierco. A més de l’expresident i els exministres espanyols, la batlle també imputa l’ex-secretari d’Estat de Seguretat espanyol Francisco Martínez, l’ex-director general de la policia espanyola Ignacio Cosidó, el comissari i ex-director adjunt operatiu de la policia Eugenio Pino i l’ex-agregat d’Interior a l’ambaixada d’Espanya a Andorra Bonifacio Díez. La batlle vol que Rajoy i la resta d’imputats declarin i nomenin un advocat andorrà.

tracking