x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Turisme

Andorra Turisme crea un segell per captar visitants d'alt poder adquisitiu

Un jurat independent donarà el vistiplau als hotels, restaurants, comerços i serveis de benestar que vulguin formar part d’Andorra Selected
El ministre Jordi Torres i el gerent d'Andorra Turisme, Betim Budzaku, en l'acte.

El ministre Jordi Torres i el gerent d'Andorra Turisme, Betim Budzaku, en l'acte.

El ministre Jordi Torres i el gerent d'Andorra Turisme, Betim Budzaku, en l'acte.

G. C.
Actualitzada 21/06/2022 a les 11:06
Andorra Selected. Aquest és el “certificat d’excel·lència” que Andorra Turisme, en col·laboració amb la Confederació Empresarial (CEA) i la Cambra de Comerç, ha creat per atraure visitants d’alt poder adquisitiu al Principat. Es tracta d’un segell al qual podran optar totes les empreses relacionades amb el sector turístic (hotels, restaurants, comerços i serveis de benestar) que així ho desitgin. Però no n’hi haurà prou només amb voler-ho, sinó que hauran de passar pel sedàs d’un jurat format per cinc professionals independents, és a dir, que no tindran cap vinculació amb Andorra. Cada sis mesos, el jurat decidirà quines empreses i serveis entraran a formar part del segell de qualitat. També es farà una auditoria anual de l’oferta de les empreses que ja en formin part per decidir si es mantenen dins la marca de qualitat.

El nou certificat d’excel·lència el van presentar ahir al sector al qual va dirigit a l’Auditori Nacional, a Ordino, el ministre de Turisme, Jordi Torres, i el gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku. “Andorra no pot arribar al luxe més extrem com París o Dubai però sí al sector prèmium”, va indicar Torres, per justificar la creació i posada en marxa de la nova marca. “Andorra Selected és un projecte que s’inicia ara però que continuarà durant cinquanta anys”, va dir Budzaku, que va afegir que “és el projecte més bussines to bussines que hem fet mai des d’Andorra Turisme”.

Els objectius de la nova marca, segons va explicar el ministre en la presentació, són augmentar l’estada i la despesa mitjana del turista, millorar i internacionalitzar el perfil del turista, és a dir, que vingui de més lluny, i treballar en la millora i el creixement de l’oferta existent tot creant noves oportunitats de negoci.

El calendari amb què treballa Andorra Turisme passa per posar-se mans a l’obra ja aquest estiu. Les empreses interessades a formar part del segell i que compleixin els requisits per fer-ho seran avaluades per un mistery guest i el seu informe serà avaluat pels cinc membres del jurat que faran les primeres eleccions. Està previst que cada any hi hagi dos processos de selecció i validació dels membres de l’Andorra Selected, un al juny i l’altre a l’octubre. “Hi haurà una revisió anual dels membres prèviament adherits per garantir els estàndards de qualitat”, va afegir el gerent d’Andorra Turisme.

“Em fa molta il·lusió presentar aquest projecte”, va dir el ministre, que va indicar que Andorra Selected “ha cobrat sentit al llarg dels anys per com ha millorat la qualitat de l’oferta i dels productes”. I és que per a Torres el país “té una oferta hotelera de primera qualitat i una oferta gastronòmica i de compres cada cop més bona. No podem arribar al luxe més extrem però sí al sector prèmium”. Segons el ministre, “tenim el potencial, tenim un país fantàstic i només pot ser un èxit”.
Respecte als diners que costarà la posada en marxa del segell de qualitat dependrà del nombre de negocis que es puguin acabar adherint al projecte, van explicar.
  • #14 MARKLIN2
    (21/06/22 18:51)

    la" foto" es dos sous per la mateixa feina, anem sobrats.

    Respondre
  • #13 Ciutadana
    (21/06/22 17:20)

    Cobraran la taxa turística i com ara no saben molt bé que fer, doncs crean un segell, nous carrecs, nous endollats i ja em gastat el que han guanyat. Acabar d'enfonsar Andorra es el que faràn, la gent no pagarà més pel mateix servei només perque tingui un segell. Potser es pensan que son tontos??

    Respondre
  • #12 No
    (21/06/22 15:12)

    -Caldea: massificat.
    -Pistes: molt estacional i contra la natura.
    -Mirador Tristaina, Pont tibetà, Roc del Quer, Naturlàndia: contra i massificant la natura.
    -Circ du Soleil: turisme de masses.
    --Esdeveniments esportius: contra la natura i incòmodes per talls de carreteres.
    - Grifols: risc biològic.
    -Heliport: Sorolls, riscos accident.
    -I podríem seguir amb qualsevol iniciativa per al desenvolupament.

    Solució: Per tenir una Andorra pre-FHASA, el 80% de la població hem de marxar.
    Si no és així, cal buscar un equilibri que no es pot fonamentar en la negació pura a qualsevol iniciativa.

    Respondre
  • #11 Joan
    (21/06/22 14:44)

    "L'objectiu és augmentar la despesa mitjana del turista" O sigui que els hi continuarem venent el mateix servei mediocre però el pagaran més car. Tot correcte.

    Respondre
  • #10 Segells everywhere
    (21/06/22 13:56)

    A Andorra tot s'arregla amb segells. Segell per empreses inclusives, segell per turisme d'alt poder adquisitiu.

    Respondre
  • #9 Skorpios
    (21/06/22 13:47)

    Quim va dir..
    No podria estar més en acord...... i fins i tot podria ser que encara avui estiguin dissenyant lo Selected Segell.

    Respondre
  • #8 ???
    (21/06/22 13:23)

    I que els oferim? Caldea la piscina municipal, pistes d'esqi 3 mesos l'any, comerç dels anys 70, personal de serveis, comptant excepcions, del que no volen enlloc, botigues de luxe, carrers bruts a més no poder, montanyes plenes d'autocaravanes i pixapins, una tirolina i un pon tibetà, un succedani del Circ du Solei, la Salseta del Poble Sec, Los Manolos, hotels de 4 i 5 estrelles que fa 30 anys que no es renoven que semblen la casa de los horrores, au va!!!!

    Respondre
  • #7 Talaia
    (21/06/22 12:53)

    el problema no es sols salari va dir..
    Es un tema de salari. Els treballadors qualificats no treballen per sous indignes. Per aquest motiu, els treballadors que hi ha ara estan un día aquí i un altra allà perquè necessiten 2 sous com a mínim per pagar despeses i treballen on sigui per arribar a final de mes. Que bé que deus viure tu.

    Respondre
  • #6 Paula
    (21/06/22 12:37)

    Aquesta gent necessita passar una valoració de capacitació cognitiva davant un metge!! Viuen al país? Un país: arquitectura, població etc cada dia més empobrit. Treballadors no només de botigues o hotels però, també en institucions de Govern gens qualificades (verificar les estadístiques publicades pel CRES en matèria de nivell de titulacions acadèmiques superiors o especialització dels ciutadans d'aquest país). El nivell és summament mediocre! Impossible de tenir turistes d'alt poder adquisitiu. Sou vosaltres que teniu un problema mental quan no accepteu la realitat del país.

    Respondre
  • #5 Quim
    (21/06/22 12:29)

    Que'n fa d'anys que diuen el mateix....

    Respondre
Veure’n més
14
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2023 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts