x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
rEPORTATGE

Denunciat per denunciar

Sergi Fernandes ha estat acusat per la policia per fals testimoni després de realitzar una trucada per advertir d’un presumpte robatori al seu edifici.
Una dotació del cos de policia, en una imatge d'arxiu.

Una dotació del cos de policia, en una imatge d'arxiu.

Una dotació del cos de policia, en una imatge d'arxiu.

Fernando Galindo
Actualitzada 17/06/2022 a les 12:43
Acabar denunciat per la policia per haver denunciat a la policia un robatori. És la versió andorrana de “la part contractant de la primera part...”. En aquest cas, però, en Sergi Fernandes, andorrà propietari d’una barberia i un dels voluntaris que van anar en el primer comboi de la Creu Roja cap a Ucraïna, ha acabat a la Batllia. Se l’acusa d’una presumpta contravenció penal de falsa alarma. “Encara no m’ho crec”, assegura. L’inici de la història: una trucada al cos de policia, realitzada farà prop d’un mes i mig, per advertir d’un possible robatori. “És una cosa de bojos, trucar per avisar d’un possible robatori a casa teva i acabar als jutjats”, recrimina Fernandes.

La història es remunta a un divendres de maig quan el jove andorrà va sentir un clac a la porta de casa seva. “El meu gos va començar a bordar i va posar-se a ensumar sota la porta”, explica. “Vaig veure llum al pis de dalt i a l’edifici del costat.” La qüestió clau és que, segons el mateix acusat, l’edifici on recentment s’ha traslladat encara està en construcció. “Està tot en obres, a mesura que acaben les plantes van entregant les claus”, relata el propietari d’un dels apartaments situat a l’avinguda Santa Coloma. “Quan vaig sentir el soroll vaig trucar i amb els nervis vaig donar malament el número, vaig dubtar i en comptes del 27 vaig donar el 25.” Maleït error. Fernandes, que segons explica estava mirant una pel·lícula a casa seva, va tornar a trucar per advertir de l’error. Minuts més tard va sentir les sirenes d’un cotxe de policia, però ningú va picar a la seva porta per preguntar què estava passant. “La cosa no va anar a més, ningú va picar a la porta ni em van trucar”, explica.

No va ser fins al cap de quinze dies que una dotació del cos de policia es va presentar al local on treballa Fernandes i “em van demanar que els acompanyés a la comissaria per signar la notificació; no m’ho podia creure”, afirma. Segons les explicacions del cos de policia al mateix acusat, el propietari va realitzar una trucada “de broma”. “Vaig demanar per un cap i em van explicar que un policia m’havia vist trucar des d’un bar i que els havia enviat a un descampat en obres”, replica l’andorrà amb origen portuguès. Davant de la situació, Fernandes no té cap altra opció que presentar-se dilluns a la Batllia per intentar defensar el seu error. “Tinc el missatge que li vaig enviar a la meva dona per confirmar el número de casa i poden triangular la meva trucada i veuran on era aquella nit, estic molt tranquil però la situació és surrealista”, explica el denunciant, ara acusat i que pot acabar declarat culpable.
Etiquetes
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts