Col·lectius

Daniel Armengol escollit nou president de l'Empresa Familiar

L'empresari substitueix a Francesc Mora que deixa el càrrec després de cinc anys

Daniel Armengol amb el president sortint, Francesc Mora, i el secretari tècnic de l'entitat, Joan TomàsEFA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Daniel Armengol va ser escollit ahir president de l'Empresa Familiar Andorrana (EFA) en l'assemblea celebrada per renovar la junta que encapçalava des del maig del 2017 Francesc Mora, segons ha informat l'entitat avui. L'assemblea va destacar la feina feta durant el mandat de Mora, especialment "l'esforç fet per l'entitat en relació a les negociacions que Andorra manté amb la Unió Europea per trobar l'encaix del Principat" i també els treballs i reunions sobre les infraestructures aeroportuàries i la feina sobre els dossiers de matèria fiscals i relacions internacionals.

Armengol, empresari del sector de la construcció, està acompanyat a la junta dels pròxims tres anys per Susanna Roca com a vicepresidenta, Daniel Aristot com a secretari i els càrrecs de vocals els ocupen des d'ahir Jordi Prat, Mònica Pintat, Carina Armengol, Manel Cerqueda Díaz i M. Àngels Marfany. L'EFA té 64 empreses associades i té dossiers oberts com "el seguiment i la cooperació amb el Govern d'una proposta de mesures de mitigació de la caiguda del PIB i la reactivació de l'economia andorrana", assenyala l'entitat. I es remarca que es treballa perquè "les necessitats financeres immediates i a mig termini del Govern no es tradueixin en un augment de la pressió fiscal estructural", així com en la reforma de la branca de jubilació de la CASS.

Conferència de Manuel Bermejo

L'assemblea de l'EFA va finalitzar amb la conferència del professor i expert en empresa familiar, Manuel Bermejo, que va destacar que l'escenari empresarial ha canviat després de la pandèmia i "cal fer grans esforços de transformació per garantir una competitivitat que reforci el futur de les organitzacions familiars". I ha indicat que la crisi de la covid ha provocat "una acceleració dels processos successoris, passant d'una generació on es vivia per trebalalr a una altra on es vol treballar per viure".

Manuel Bermejo ha recomanat "donar molta més atenció a la dimensió familiar i no només al negoci i enamorar i involucrar les diferents generacions amb els valors i objectius de l'empresa per tal que no se'n desentenguin" i ha afirmat que si la part familiar està cuidada, si hi ha un clima familiar positiu, emocionalment positiu, ens animarem a fer més coses" pel que ha comentat que és necessari incorporar la figura del Chief Emotional Officer com a complement del Chief Executive Officer.

tracking