CULTURA

El Voluntariat per la llengua mobilitza més de 100 parelles

La festa de final de temporada s'ha celebrat a La Fada Ignorant on s’han lliurat els diplomes de participació

Festa del voluntariat per la llengua amb la presència de la ministra RivaSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La festa del Voluntariat per la llengua s'ha recuperat aquest dimecres després de dos anys sense poder-se fer a causa de la pandèmia de la covid-19, amb una xifra rècord de 105 parelles sumant les de nova creació, les de temporades anteriors que continuen actives, les parelles joves de l'Escola Andorrana de batxillerat i els participants en el programa de voluntariat virtual entre Andorra i Praga, segons informa l'executiu en un comunicat.

Així, la festa de final de temporada s'ha celebrat a La Fada Ignorant, on s'ha ofert un sopar pica-pica amb copa de cava i s'han lliurat els diplomes de participacióa lesparelles lingüístiques d'aquesta temporada. Així mateix, i com a novetat, també s'han entregat plaques de reconeixement a tres voluntàries que han format part del projecte des que va començar, l'any 2005. La vetllada s'ha completat amb música en directe a càrrec del grup de rumba catalanaDumingu.

Govern recorda que al llarg de la temporada, el Servei de Política Lingüística ha ofert diverses promocions per a les parelles lingüístiques, com invitacions al cinema en català a les sales dels Cinemes Illa Carlemany i a concerts de la Temporada de l'Auditori Nacional, i una visita guiada a l'EspaiColumbai l'església de Santa Coloma ambvideomapatgei taller de pigments.

A més, els voluntaris i aprenents també han rebut una bossa de promoció del Servei de Política Lingüística amb material didàctic i un passaport per visitar de manera gratuïta tots els museus nacionals. Algunes parelles van recitar poemes el Dia mundial de la poesia, que es va celebrar a Encamp el 21 de març. L'objectiu d'aquestes iniciatives, segons assenyala l'executiu, és promoure el consum cultural en català i integrar els participants del programa en una xarxa activa que té la llengua oficial com a eix vertebrador i integrador.

tracking