legislació

El Govern preveu recaptar amb la taxa turística 10 milions d'euros l'any

El ministeri està duent a terme xerrades informatives sobre l’aplicació de l’impost

Simulació de l'emissió d'una factura amb l'impost turístic.m.r.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director de Turisme, Sergi Nadal, va anunciar ahir al matí en el marc de la presentació de la taxa turística que Govern preveu recaptar 10 milions d’euros anuals a través d’aquest impost. Uns ingressos que, segons va indicar, es destinaran a diversos projectes i actuacions relacionats amb el turisme, com ara la promoció, l’impuls del turisme sostenible o accions per a la desestacionalització.

La xerrada informativa es va celebrar a les 10 hores a la Llacuna, a Andorra la Vella, amb l'assistència d'una quarantena de persones, a les quals es va informar sobre diverses qüestions pràctiques relacionades amb la taxa. Per exemple, com han de procedir els propietaris dels allotjaments turístics per cobrar la taxa als visitants segons la categoria d’allotjament, com s’han d’emetre factures o com s’ha de liquidar l’impost mitjançant una declaració censal.

En primer lloc, el director de Tributs i Fronteres, Carles Ferreira, també present a l’acte, va recordar els casos que queden exemptes d’aquest impost, com ara “les estades d’una durada superior a 7 dies”. Els allotjaments tampoc podran repercutir el tribut als residents andorrans i als menors de 16 anys, mentre que no es cobrarà en allotjaments categoritzats com a cases de colònies i albergs o a les estades que es facin en mèrits d’una decisió dels serveis socials de Govern o per força major. Tot seguit, després d’exemplificar a través d’una simulació l’emissió d’una factura amb aquest impost, es va explicar a tots els assistents com procedir quant a la liquidació. En aquest sentit, els tècnics van informar que els propietaris dels allotjaments hauran de dur a terme aquest procés durant la segona quinzena del mes vençut de cada trimestre a través d’un nou portal web, on hauran d’identificar l’allotjament amb el número de Registre d’Ocupació d’Allotjaments Turístics (ROAT). Per altra banda, Nadal va explicar que “des d’Andorra Turisme utilitzaran les xarxes socials per a informar i fer difusió de l’entrada en vigor d’aquest nou impost”.

tracking