RUPTURA LIBERAL

Demòcrates no es planteja un avançament electoral tot i la crisi

El PS demana que “els problemes interns no repercuteixin en la ciutadania”

Enseñat i Costa al Consell General.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El partit Demòcrata descarta que la crisi dins de la formació liberal provoqui un trencament del pacte de govern i, en conseqüència, un avançament electoral. Fonts de la formació taronja asseguren que la sortida de tots els consellers liberals del partit no “fa canviar les coses” i que “l’interlocutor” del grup parlamentari segueix sent Ferran Costa. Pel que fa a la situació dins de l’executiu, les mateixes fonts apunten que “fins ara la relació havia estat cordial” tot i que la situació ja era tensa i afirmen que caldrà esperar a com evoluciona la situació. Tanmateix, fins al moment ni Gallardo ni Pallarés s’han mostrat contraris a poder seguir treballant de forma conjunta en el si del Govern. Tampoc hi ha res concret quant a la repetició d’un possible pacte electoral. Si bé les fonts de DA recorden que el partit ja va prendre la decisió d’anar en solitari a la llista nacional, en l’àmbit territorial asseveren que “caldrà esperar als posicionaments” tant de Pallarés com de Cabanes.

Per la seva banda, el Partit Socialdemòcrata va voler mostrar “màxim respecte” davant la situació que estava afrontant Liberals. En aquest sentit, la presidenta suplent del grup socialdemòcrata, Judith Salazar, va remarcar que “volem ser respectuosos i no entrar massa en els processos interns del partit; ara a qui se li gira feina és al cap de Govern perquè aquests processos no tinguin contrapartida en l’acció de govern”. De fet, Salazar va assegurar que “Gallardo és el ministre d’Economia i Pallarés la ministra d’Afers Socials, no són ministeris menors i el que cal assegurar és que aquests processos interns no repercuteixin en la ciutadania”.

En relació a les declaracions de Josep Maria Cabanes i del propi Gallardo sobre el feminisme, Salazar les va atribuir “o bé a la igorància o bé al neomasclisme”, perquè “defensar que un no és feminista perquè defensa la igualtat de gènere és no saber res de la teoria feminista”, va sentenciar Salazar.

tracking