La zona franca no s'ubicarà als terrenys de l'actual gossera

Gallardo assegura que el Govern està acabant de redactar la normativa per al concurs

El ministre Gallardo durant la presentació a Andorra Business.SFGA / C. Esteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern posa l’enfocament en la internacionalització de les empreses del Principat. I per això, el ministre d’Economia, Jordi Gallardo, treballa amb una de les peces claus: la zona franca. Una instal·lació que hauria de facilitar aquest procés de sortida de mercaderies d’empreses que volen fer el salt a mercats internacionals, però també d’arribada d’importacions procedents d’altres territoris.

Ahir, el ministre Jordi Gallardo va confirmar que la ubicació d’aquesta zona franca no serà el de la gossera de Sant Julià de Lòria. Una zona que fins ara semblava capdavantera, però que l’executiu ara ha descartat. “No hi ha novetats sobre la ubicació d’aquesta zona franca; estem analitzant les diferents alternatives que ja teníem damunt de la taula”, va explicar Gallardo. “Nosaltres mai vam dir que es faria allà [la gossera] i hem vist, amb els criteris que seguim, que potser hi ha millors ubicacions que aquesta i que ara estem valorant”, va sentenciar el ministre, que tot i descartar la gossera no va voler donar més detalls.

Mentre s’acaba buscant una ubicació final, l’executiu “segueix avançant amb la normativa, amb el model de gestió que ja tenim i, sobretot, amb els potencials recursos que necessitaria la zona franca”, va detallar el titular d’Economia, que també va confirmar que “s’està acabant la redacció del que seria el concurs”.

Model de país

Segons el ministre, Andorra afronta diferents problemes perquè les seves empreses “madures” puguin fer el pas cap a d’altres mercat més enllà de les fronteres del Principat. “Un dels problemes que ens trobem per a la internacionalització de les empreses andorranes és la seva digitalització, però també un problema vinculat al model de país”, va assegurar Gallardo en l’acte de presentació de les subvencions d’Andorra Business. En aquest sentit, el titular d’Economia va assenyalar la zona franca com un projecte “que ajudarà a la competitivitat de l’exportació i de la importació però també a reduir costos i, per tant, que el sector que pensa en la internacionalització pugui treballar millor.” Gallardo també es va referir al mercat europeu com una oportunitat per a les empreses del país.

EL TERCER VOL A MADRID, AQUEST ANY

El ministre Jordi Gallardo també va assegurar que l’executiu està treballant perquè el vol intersetmanal amb Madrid pugui estar operatiu “per a la segona part de l’any”. De fet, Gallardo va tornar a reiterar que l’executiu està estudiant la possibilitat d’obrir noves rutes que passarien per Portugal (Lisboa) i França (París), però també per destinacions com Palma de Mallorca o Londres. En aquest sentit, el ministre va recordar que l’executiu durà a terme un estudi de mercat per analitzar quina és la millor opció i veure si hi ha la demanda suficient.

tracking