Jornades de treball de presidents dels Petits Estats d'Europa a Mònaco

La síndica general, Roser Suñé, ha participat en la 15a conferència i ha remarcat la importància d'augmentar l'agilitat i l'atractiu dels estats

A la trobada també hi participa la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d'AndorraAndorra Turisme

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La síndica general, Roser Suñé, ha participat aquest dilluns en la 15a Conferència de presidents de Parlament dels Petits Estats d’Europa,que enguany s’està celebrant a Monte-Carlo, Mònaco, els dies 12, 13 i 14 de juny, segons informa el Consell General en un comunicat.Roser Suñé ha assenyalat en les seves intervencions la importància de trobar solucions per augmentar l'agilitat i l'atractiu dels Petits Estats d'Europa en el desenvolupament econòmic i turístic. Així mateix, ha subratllat el paper crucial dels parlaments dels Petits Estats en la contribució a la gestió de la crisi de la covid-19 i la importància de les lliçons que cal aprendre per al futur.

Per altra banda,la síndica general ha remarcat la necessitat de reafirmar el compromís de promoure la promoció del rol de la dona en la vida política i econòmica i en la societat en general. Com a novetat d'enguany, segons informa el Consell General, i a iniciativa del parlament de Mònaco, s'ha convidata participar en jornades de treball paral·leles als representants de les Cambres de Comerç i de les Oficines de Turisme dels diferents Petits Estats.

Per això, Andorra Turisme ha participat en la conferència amb l’objectiu de donar a conèixer l’oferta turística del país, segons informa l'entitat en un comunicat. Així, aquesta és la primera vegada que s'inclou la temàtica d'economia i turisme dins del programa d'aquestes jornades de treball que se celebren anualment. També hi participa la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra i juntament amb Andorra Turisme formen part del debat sobre la importància deldesenvolupament de les relacions econòmiques i turístiques i les destinacions sostenibles després de la pandèmia.

A la trobada, que reuneix Mònaco, San Marino, Montenegro, Islàndia, Liechtenstein, Luxemburg Malta, Xipre i Andorra; a part de l’intercanvi d’experiències, també s’han realitzat diferents reunions amb agències de viatges i tour operadors monegascos per estrènyer els lligams entre els dos Principats i promoure l’oferta de neu a l’hivern i de muntanya a l’estiu a Mònaco, segons assenyala la parapública. A més,els participants podran visitar una fira turística que s’ha creat per a l’ocasió on els visitants podran obtenir tota mena d’informació turítica d’Andorra.El president del parlament de Mònaco, M. Stéphane Valeri ha anunciat que la propera conferència de Presidents dels Petits Estats europeus tindrà lloc l’any vinent al Gran Ducat de Luxemburg.

tracking