EDUCACIÓ

Vilarrubla es reuneix amb la rectrice de Montpeller

La ministra d'Educació li ha mostrat el funcionament del sistema educatiu francès i les línies comunes de l’ensenyament

Visita a Andorra de la Sra.Sophie BéjeanSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, ha rebut aquesta setmana la rectrice de la regió acadèmica d’Occitània, Sophie Béjean, segons informa l'executiu en un comunicat. Així, han tractat sobre la presència històrica del sistema educatiu francès al país i la importància que té per a Andorra poder oferir la triple opció gratuïta a les famílies. Per la seva banda,Béjean també ha mostrat interès a reforçar la promoció de l’Ensenyament Superior a França, donant a conèixer als alumnes les diferents opcions que tenen per seguir els seus estudis al país veí un cop acabin l’ensenyament obligatori al Principat.

En aquesta línia, Vilarrublaha exposat a la rectrice algunes de les línies comunes de l’ensenyament al país, com ara l’escola inclusiva o les accions per a la igualtat de gènere i la prevenció de l’assetjament escolar, segons destaca l'executiu. També han abordat el nou pla de foment a la lectura, que té com a objectiu millorar els hàbits lectors dels alumnes, especialment entre els 12 i 18 anys.

Després de la reunió, ambdues delegacions s’han desplaçat a diversos centres educatius del país, incloent-hi una visita a l’extensió temporal del Lycée als espais cedits pel Govern a Ciutat de Valls.

tracking