La Seu d'Urgell

El 65,8% de les empreses apliquen un pla de sostenibilitat

El baròmetre recull les respostes dels empresaris que participen en la Trobada Empresarial del Pirineu

La jornada acull 650 inscritsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El baròmetre de la 33a Trobada Empresarial del Pirineu, que compta amb la participació d'empresaris d'Andorra, mostra que el 65,8% de les empreses que han respost el qüestionari apliquen un pla de sostenibilitat. En canvi, gairebé el 18% afirma que encara l'està preparant, mentre que el 6,8% ho deixa pel futur i un 9,4% no s'ho planteja.
Pel que fa a les expectatives de creixement, el 87,6% dels empresaris espera augmentar la facturació respecte a l'any passat, mentre que l'11% creu que no creixerà. En aquest sentit, el 48% preveu un increment dels beneficis respecte del 2021, mentre que el 20% espera una caiguda dels seus guanys. Pel que fa a la creació de llocs de treball en els pròxims mesos, el 65% espera contractar nous treballadors, però el 28% respon que no augmentarà la plantilla. Preguntats per l'increment del preu de les energies, el 39% preveu que continuarà pujant, mentre que el 42% sosté que s'estabilitzarà al nivell actual i el 19% creu que baixarà. Sobre els preus de venda, el 52% afirma que els ha pujat més d'un 5%, mentre que gairebé el 28% els han augmentat per sota del 5%.
Enguany, la jornada acull 650 inscrits, entre els quals hi ha 90 empresarisd'Andorra i de les comarques del Pirineu. Aquesta edició, que porta el títol "Palanques per al creixement empresarial", gira al voltant de la innovació i la sostenibilitat. L'impacte de la Covid en l'economia i la guerra d'Ucraïna també han estat temes presents en totes les ponències.

ElPresidentde la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha inaugurat la33aedició de la Trobada Empresarial al Pirineu ha tingut lloc aquest dijous 9 de juny i avui divendres 10 de juny al Palau Municipal d'Esports deLaSeu d'Urgell. La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del Govern d'Espanya, Raquel Sánchez, serà l'encarregada de realitzar la clausura de la jornada.

Per part de la delegació andorrana han assistit laministrade Medi Ambient, SílviaCalvó, la síndica general, RoserSuñéi lasubsíndica, MeritxellPalmitjavila.

tracking