caça

Es permeten més captures de muflons i cabirols

Reunió comissió de seguiment de la caçaSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissió de seguiment de la caça va acordar ahir l’increment dels plans de caça de muflons i cabirols arran de l’augment de població d’aquestes dues espècies. L’executiu va informar que la comissió continuarà impulsant una “millor regulació” del mufló en el sector Setúria-Comapedrosa per tal de reduir-ne la població i “limitar els danys a activitats agrícoles i ramaderes”.

L’executiu va apuntar que arran del bon acompliment del pla de caça 2021-2022 es manté l’establiment de dos plans diferenciats en terreny cinegètic comú, en la unitat de gestió de Setúria-Comapedrosa-Madriu, i en la unitat del centre d’Andorra. La comissió també va establir que el període per a la caça menor quedi fixat de diumenge 2 d’octubre del 2022 a diumenge 8 de gener del 2023. La temporada de caça del porc senglar s’allarga fins al 31 de març del 2023 per reduir els danys causats a les activitats agrícoles i ramaderes.

El període per sol·licitar la presentació en els sortejos dels plans de caça del mufló o del cabirol i la llicència especial de caça de l’isard estarà oberta entre el 27 de juny i el 29 de juliol.

tracking