El PS volia més “garanties” a la taxa turística

Demanava que l’impost es destinés al fons verd per “pal·liar l’impacte del turisme”

Els consellers generals del grup socialdemòcrata durant la sessió d'ahir.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Consell General va donar ahir llum verd al nou tribut que afectarà els visitants que pernoctin al Principat a partir de l’1 de juliol. Tot i el suport dels grups de la majoria, terceravia i de la consellera no adscrita, Carine Montaner, i l’abstenció del grup socialdemòcrata la taxa tampoc va estar absenta de debat.

El conseller general socialdemòcrata Roger Padreny va lamentar que la redacció del text no donés suficients “garanties” perquè els diners recaptats amb la taxa turística es destinessin al fons verd, és a dir, a garantir “pal·liar l’impacte dels turistes que vinguin a Andorra”. En aquest sentit, el ministre de Turisme, Jordi Torres, va recordar que el text “ja preveu i aposta pel turisme sostenible i jo penso que en aquest aspecte ja queda cobert”. A més, el ministre va assenyalar que “la finalitat d’aquesta taxa és recaptatòria i seran els turistes qui la pagaran”, amb la intenció de destinar els imports recaptats a “recursos turístics”. “Establir un percentatge a destinar al fons verd és donar garanties, recursos turístics no és el mateix que recursos naturals”, va defensar el conseller Padreny.

D’altra banda, el debat de la taxa turística també va posar sobre la taula el projecte del multifuncional, ja que des de terceravia s’havia proposat per al redactat de la llei que les infraestructures a les quals es destinaran els beneficis procedents de la taxa no es fessin en sòl privat. Amb relació a aquesta temàtica, el ministre Torres va explicar que “sempre que es pugui la intenció és fer-ho en sòl públic, però no volíem tancar-nos la porta que si algun tipus d’infraestructura ho necessita es pugui fer en sòl privat”. Padreny també va lamentar la falta d’informació amb relació al projecte del multifuncional.

MÉS

-Reforma del saig

Durant el debat de la reforma del saig, Joan Carles Camp va lamentar que s’hagi desaprofitat “una oportunitat per acorralar els morosos professionals”.

-Estacions de muntanya

El Consell General va validar la llei d’estacions de muntanya, una legislació que, pel ministre Gallardo, “permetrà afrontar un nou cicle de creixement econòmic”.

-Tribunal de comptes

Ahir també es van aprovar les liquidacions dels comptes del Consell General i altres entitats públiques.

tracking