Preu de la vivenda

L'USdA carrega contra una proposta que “va contra la classe treballadora”

Gabriel Ubach considera que apujar els lloguers més baixos és un “error garrafal”

Gabriel Ubach al plató de Diari TV.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USdA), Gabriel Ubach, es va posicionar en contra d’algunes mesures proposades per la comissió nacional de l’Habitatge, com ara apujar els lloguers més baixos per sobre del creixement de l’IPC. “Amb mesures com aquesta es va en contra de la classe treballadora i mitjana”, va assegurar Ubach. Sobre aquesta qüestió, va afegir que “les rendes baixes veuran com el preu de l’habitatge puja amb l’IPC, però els sous no, i indignarà la gent”. Va assenyalar que “pujar els lloguers més baixos és un error garrafal”, i va concloure que mesures d’aquest tipus “ens portaran cap a la ruïna total”. Sobre qüestions com que el creixement del lloguer no pugui superar el 30% dels ingressos de la unitat de convivència de l’habitatge, va comentar que “està molt bé sobre el paper, però a la pràctica ens sembla un nyap”, i va remarcar que tot plegat els sembla “bastant preocupant”.

Sobre la comissió nacional de l’Habitatge, Ubach va assegurar que “som persones non grates”, i va defensar que en el seu moment van presentar solucions sobre aquests temes i van ser tombades pel Govern al Consell Econòmic i Social.

Des de la Unió Sindical van plantejar vincular els salaris a l’IPC i incorporar la tretzena paga pel que fa a la qüestió salarial. A més, amb referència a l’habitatge, es va posar sobre la taula la necessitat de crear un registre de la propietat gratuït i obligatori perquè “no pot ser que avui dia ens preguntem de qui és què i que hàgim d’anar a FEDA o comuns que no ens responen”, va argumentar Ubach. Així mateix, el sindicat va proposar “que aquells propietaris que posin el lloguer per sobre dels 650 euros que marca la mitjana siguin penalitzats, mentre que aquells que posin el lloguer per sota rebin una bonificació”. Amb les mesures suggerides per l’USdA, i a parer del secretari general, “el problema actual estarà solucionat en un període de tres a sis mesos”, van assegurar, abans de presentar unes propostes que va tombar el Consell Econòmic i Social.

tracking