Corts jutja una parella per muntar un negoci de prostitució

La fiscalia demana fins a 10 anys de presó per als acusats

La seu de la Justícia.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una parella seu avui al banc dels acusats per haver muntat un negoci de prostitució. La fiscalia els acusa dels delictes de proxenetisme, lesions doloses, tràfic d'éssers humans, robatori amb violència i intimidació i demana 10 anys de presó per a ell i 6 anys per a ella. Tots dos porten empresonats un any.

Els fets es remunten el maig de 2021 quan l'home hauria proposat a la noia, que aleshores tenia 20 anys, muntar un negoci de prostitució. Per això van publicar un anunci per buscar noies disposades a prostituir-se i, quan van trobar un parell d'interessades, van llogar un apartament a Terra Vella.

El modus operandi, segons ha explicat l'acusada, que també està a la presó, era que ella parlava per Whatsapp amb els clients i concretava les cites. A més, es quedava tancada a una de les habitacions del pis -els clients no coneixien la seva presència- mentre l'altra noia oferia els serveis i cobrava els diners. La mateixa tarda que van publicar l'anunci dels serveis, ha declarat l'acusada, va rebre un centenar de missatges i, en unes hores, la noia va realitzar més d'una desena de trobades.

La tarifa que van establir van ser 70 euros per mitja hora i 120 per una hora, mentre que les sortides de l'apartament es cobraven a 200 euros l'hora. El repartiment dels beneficis que van acordar va ser el 50% per a la dona que es prostituïa, el 40% per la noia que gestionava els serveis i el 10% restant per a l'home.

El fiscal ha demanat, a l'inici de la vista, celebrar el judici a porta tancada per preservar la intimitat de la dona que s'hauria prostituït. El president de la sala, Enric Anglada, ha decidit celebrar únicament la declaració d'aquesta dona a porta tancada.

El judici s'ha interromput durant una estona per la celebració d'una reunió urgent del Consell Superior de la Justícia. El magistrat del Tribunal de Corts Enric Anglada ha estat requerit per participar en la reunió i això ha obligat a interrompre la vista prevista avui a la Seu de la Justícia que ja s'ha reprès.

tracking