Pintat descarta un pacte amb L'A perquè “no té projecte”

Cabanes vol reagrupar UL i CC però el líder de terceravia afirma que no han parlat

Jordi Gallardo i Josep Pintat al Consell General la legislatura passada.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El líder de terceravia + Unió Laurediana, Josep Pintat, va afirmar ahir que “no estem en el moment de parlar de pactes” i que, en tot cas, el seu partit no farà acords “només per les cadires”. Les declaracions responien a l’afirmació feta per l’aspirant a cap de llista de liberals, Josep Maria Cabanes, en què mostrava la intenció de reagrupar UL i CC sota les sigles L’A i afirmava haver rebut “la simpatia” de gent de les formacions laurediana i massanenca al seu projecte. Pintat, però, va ser molt clar. “Nosaltres no farem cap pacte per les cadires, en tot cas el farem si se’ns presenta un projecte que encaixa i ara per ara Liberals no té projecte”, va manifestar el polític lauredià. A més, va afegir que “no necessitem missatger”, i va recalcar que “Liberals està en un procés intern i nosaltres no tenim cap constància que s’hagi posat en contacte amb nosaltres per a res”. “Jo no he parlat amb el senyor Cabanes i tampoc estem en el moment de pactar res”, va remarcar.

L’objectiu de Josep Maria Cabanes en cas d’aconseguir el lideratge de Liberals en el congrés previst per diumenge vinent, però, és clar. Sumar suports al projecte. I per això, va recordar ahir, només hi ha dues opcions. O reagrupar aquells que en un moment donat van abandonar el vaixell (UL i CC) o aconseguir més afiliats. Un objectiu, va afegir, que segueix la línia iniciada per Jordi Gallardo. Amb la jugada, Cabanes calcula que aconseguirien, sumant DA, “el 80% de la porció del pastís de centredreta del país”. En aquest sentit, va afegir que “vull assegurar l’estabilitat del país amb Xavier Espot i DA i sumar-hi també UL i CC”.

Extraoficialment sí que hi ha una part propera a terceravia que reconeix que la figura de Cabanes pot crear consens o fins i tot un nexe d’unió per reagrupar els tres partits que comparteixen una base ideològica. L’opció de pactar també amb DA, però, ja no agrada a aquest sector, que també critica la “falta de projecte” de Cabanes.

tracking