Govern deu 11,8 milions de factures vençudes de proveïdors

El ministre Jover ha senyalat disfuncions del sistema informàtic de l’executiu que han provocat l’endarreriment per justificar la situació

Arribada al Consell General d'avuiFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'executiu hauria d'haver pagat 11,8 milions d'euros als seus proveïdorsen relació afactures ja vençudes. "M'agradaria demanar disculpes en nom propi i del Govern als nostres proveïdors", ha assegurat el ministre de Finances, Eric Jover, en la sessió de control al Govern al Consell General.

En resposta a una pregunta del president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, el ministre Jover ha apuntat que "els endarrerimentss'han produït arran del canvi del sistema informàtic que necessita un aprenentatge i fa que no siguemtaneficients, a més d'algunes deficiències que s'han detectat". Entre aquestes, Jover ha destacat que "el programa no permet prioritzar pagaments per data de venciment, el que ha provocat que s'hagin pagat primer factures a30dies i d'altres a 70", així com la duplicitat de diverses factures o 1.200 factures que "s'hanhagutde tornar a introduir dins del sistema".

En aquest sentit, Jover haassenyalatque com que hi ha factures que es paguen abans de la data, "això ha fet que no estiguem provocant un problema de tresoreria", motiu pel qual l'executiu no preveu, com ha demanat López, fer el càlcul vinculat a retards en el pagament de les factures. "El Govern assumirà les responsabilitats dels retards, i vull ser molt contundent, però l'esperit de la llei de morositat fa referència a quan s'està generant unproblemade tresoreria i no és el cas". "Estic convençut que hi ha proveïdors als quals els hem provocat unmenyscaptei assumirem els interessos que toqui, peròanalitzarem cas per cas", ha asseverat Jover en una problemàtica que encara "s'està solucionant", com ha apuntat el ministre.

tracking