LITERATURA

Laura Gonzalvo rep el Premi Carlemany

El Park Hotel acull la gala d’entrega del guardó per l’obra ‘La llista de les coses impossibles’ amb la presència de l’autora i el jurat de joves

Laura gonzalvo rep el premi carlemany

Laura gonzalvo rep el premi carlemanyFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’escriptora catalana Laura Gonzalvo va rebre ahir de mans del cap de Govern, Xavier Espot, l’onzè Premi Carlemany per al foment de la lectura per la seva obra La llista de les coses impossibles. La gala, que es va celebrar a la sala Guillemó del Park Hotel, va acollir els actors principals de la jornada: l’autora de l’obra i el jurat de joves que l’ha proclamat guanyadora.

Pel que fa a aquests últims, Espot va destacar que gràcies a la celebració del premi, nou joves dels tres sistemes educatius han compartit les mateixes lectures i han après amb els seus tutors a trobar arguments per valorar-ne allò negatiu i positiu, a ser crítics amb criteri o a conèixer quines condicions literàries ha de tenir una novel·la, entre d’altres. El jurat juvenil ha estat format per estudiants d’entre 14 i 16 anys.

Espot va ressaltar que el repte és “aconseguir que els joves trobin interès a llegir i a despertar el seu esperit crític amb la lectura, que la comparteixin amb els altres entreteniments i no només la substitueixin”. L’executiu va destacar que tots els joves jurats, que rebran la visita de l’autora avui, han estat assessorats per un consell lector.

Així mateix, el cap de l’executiu va voler felicitar l’autora de la novel·la i va remarcar que l’obra “no ha d’estar únicament destinada al públic juvenil, sinó que és també per al públic adult”.

Per la seva banda, l’autora va explicar la sinopsi de l’obra prèviament a la gala del lliurament del premi, enfocada en dos joves que els uneix el fet de ser exparella, i un dels dos veu canviar la vida completament quan pateix un accident de moto i es queda tetraplègic arran del sinistre. “La novel·la té un missatge positiu, sense adoctrinar ni llençar un missatge moralista, amb la voluntat d’explicar una realitat que moltes vegades és desconeguda”, va explicar l’autora del llibre, que és a la llista dels més venuts.

L’edició del premi Carlemany d’enguany ha comptat amb la participació de 35 originals. El guardó està convocat pel Govern i Grup 62 a través de Columna Edicions i té una dotació de 8.500 euros.

El cap de Govern entregant el premi Carlemany a Laura Gonzalvo.

El cap de Govern entregant el premi Carlemany a Laura Gonzalvo.

tracking