Judici per la causa primera de bpa

De Rosselló reitera que l'operativa de Pallardó mai va aixecar sospites

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exdirector financer de BPA Santiago de Rosselló va començar ahir a respondre a les preguntes dels advocats defensors dels processats en la causa primera de l’entitat intervinguda, la coneguda com a cas Gao Ping, després de la negativa a contestar l’interrogatori del fiscal general. De Rosselló, que amb vuit anys de presó ferma i 70 milions de multa és el segon acusat, després de l’exconseller delegat Joan Pau Miquel, a qui se li demana una pena més alta, va reiterar que l’operativa de Rafael Pallardó mai va aixecar sospites entre els que la coneixien a BPA. L’ús per part de l’empresari valencià del sistema d’intercanvis d’efectiu entre clients o compensacions, amb el que suposadament blanquejava els actius del grup mafiós liderat pel xinès Gao Ping, mai va aixecar prou sospites perquè dins del banc se’n fes cap declaració.

“Ningú dels coneixedors de l’operativa de Pallardó va fer mai cap operació de declaració de sospita [al regulador financer]”, va dir De Rosselló. El banquer va recordar que els coneixedors de l’operativa de l’empresari a BPA eren el seu gestor al banc, el director de l’oficina on tenia els comptes, el director general del banc, tots els membres del comitè de prevenció de blanqueig, el departament de compliance, el d’auditoria interna i el d’auditoria externa. “Tots tenien l’obligació de fer una operació de declaració de sospita si n’haguessin tingut cap i ningú en va fer”, va repetir.

De Rosselló, d’altra banda, també va reiterar que BPA va prohibir els intercanvis de diners en efectiu entre clients el 2011, quan l’entitat va adquirir Banco Madrid per participar en el sistema financer espanyol. L’exdirector financer de BPA va recordar que “tots els bancs andorrans i els internacionals feien intercanvis”.

tracking