La majoria es desmarca de la demanda dels comptes de BPA

Demòcrates, liberals i Ciutadans Compromesos ja no consideren imprescindible que l’AREB els entregui al Tribunal de Comptes

Antiga seu de Banca Privada d'Andorra.Arxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els grups parlamentaris demòcrata, liberal i de Ciutadans Compromesos, que formen la majoria al Consell General, ja no consideren imprescindible que l’Agència de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) faciliti al Tribunal de Comptes, l’òrgan tècnic de fiscalització de la gestió econòmica, financera i comptable de l’Administració pública, els comptes de Banca Privada d’Andorra (BPA) perquè es pugui manifestar al respecte. Així es desprèn de l’informe de la comissió legislativa de Finances i Pressupost corresponent a la memòria anual i els informes amb relació a les fiscalitzacions dutes a terme pel Tribunal de Comptes a l’exercici 2020 publicat ahir al Butlletí del Consell General.

En el seu informe, l’òrgan fiscalitzador alertava que no havien estat lliurats els comptes de BPA ni de l’exercici 2020 ni dels exercicis anteriors, “fet que, a més de comportar un incompliment de la llei, impedeix a aquest avaluar l’existència de passius, contingències, riscos o responsabilitats que poguessin tenir incidència directa en els comptes de l’AREB i, indirectament, en els comptes de l’Estat; comportant una limitació a l’abast del treball”. El Tribunal de Comptes també va assenyalar que “no pot avaluar els riscos que comporten a l’AFA els fons procedents de l’administració de Justícia que l’entitat té dipositats a BPA, la qual es troba en procés de resolució”.

És el primer cop des que l’ens fiscalitzador demana a l’AREB que li entregui els comptes de BPA que els grups de la majoria no ho consideren imprescindible. Sí que ho consideren els de la minoria: el PS i terceravia.

tracking