Afers exteriors

Ubach aposta per mantenir el vincle amb la societat russa

La ministra ha condemnat l'agressió de Rússia i ha reiterat la solidaritat amb Ucraïna

Participació de la ministra Maria Ubach en la 132a sessió del Comitè de Ministres del Consell d'EuropaGovern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, ha participat avui en la 132a sessió del comitè de ministres del Consell d'Europa a Torí, on ha manifestat que és "fonamental mantenir el vincle amb la societat civil russa i continuar oferint tot el nostre suport", segons informa Govern en nota de premsa. En la seva intervenció, Ubach ha condemnat l'agressió de Rússia i ha reiterat la solidaritat amb Ucraïna, destacant l'acollida de més de 200 ucraïnesos refugiats al Principat i l'aprovació de la llei de sancions internacionals contra Rússia i Bielorússia.

La ministra també ha indicat que valora positivament la disponibilitat d'Islàndia en organitzar la 4a cimera de caps d'Estat i de Govern del Consell d'Europa. A més, Ubach ha mantingut diverses reunions bilaterals amb alguns dels seus homòlegs a Torí.

En el marc del seu desplaçament, Ubach ha signat el segon protocol addicional al conveni de ciberdelinqüència sobre cooperació millorada i divulgació de proves electròniques del Consell d'Europa. Aquest protocol comprèn l'assistència mútua entre Estats, així com la cooperació entre autoritats competents.

tracking