Condemnat a nou anys de presó un pare per abusar de la filla menor

El Tribunal de Corts imposa cinc anys de presó condicional a la mare per omissió

La seu de la Justícia.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Abusar sexualment de manera continuada de la filla menor d’edat i intentar violar-la costarà a un pare nou anys de presó. El Tribunal de Corts el considera l’autor material d’un delicte d’abusos sexuals continuats a la filla menor de 14 anys i d’un delicte de violació en grau de temptativa. A banda dels nou anys de presó ferma, la sala també el condemna a la prohibició d’entrar en contacte amb la seva filla durant 12 anys i inhabilita els drets de pàtria potestat, guarda i custòdia i el règim de visites per un període de tres anys.

A la mare, que tenia constància dels fets i en va fer cas omís, també la condemna pels mateixos delictes –però en condició d’autora per omissió– a cinc anys de presó condicional amb l’obligació de presentar-se davant el servei d’infància. A més, la filla haurà de ser indemnitzada amb un import de 8.000 euros.

La sentència arriba amb extremada urgència després que la segona part del judici –que es va celebrar íntegrament a porta tancada per preservar la identitat de la menor– se celebrés fa tot just onze dies.

El ministeri fiscal demanava que es condemnés el pare a onze anys de presó ferma per haver abusat durant anys de la menor. Al banc dels acusats el va acompanyar l’esposa i mare de la nena, que va consentir els fets.

El pare va agredir la menor durant anys fins que la nena va decidir alertar l’escola i explicar la situació que vivia a casa. Tot això després d’haver-ho manifestat a la mare, que va fer cas omís i mai va evitar els fets.

La relació familiar que uneix la víctima i agressors –parentiu ascendent– i el fet que, per l’edat, la llei considera que es tracta d’una víctima especialment vulnerable, constitueixen agreujants de tipus penal.

L’home està empresonat a la Comella des que se’l va detenir a final del 2020, mentre que la mare va ser deixada en llibertat perquè té un altre fill menor.

tracking