'operació catalunya'

Les investigacions de Villarejo contra Rosell van esquitxar Joan Besolí

Uns documents apunten que l’expresident del Barça era un objectiu de l’excomissari

Sandro Rosell i Joan Besolí, sortint de la presó.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sandro Rosell i l’empresari lauredià Joan Besolí van entrar a la presó el 2017 en el marc de l’operació Rimet acusats de blanqueig de capitals i apropiació indeguda. S’hi van passar dos anys abans de ser absolts per l’Audiència Nacional espanyola, el 2019. Ara, uns documents publicats per El Periódico demostren que Sandro Rosell va ser un dels objectius de l’excomissari José Manuel Villarejo en el marc de la coneguda operació Catalunya, que va acabar esquitxant també l’exsoci de Rosell, l’andorrà Joan Besolí.

La informació publicada pel mitjà espanyol demostra que l’excomissari Villarejo va iniciar una investigació irregular amb l’expresident del Barça com a objectiu i que els motius no van ser els seus negocis, sinó les acusacions d’haver posat el club blaugrana al servei de l’independentisme català.

Fins ara s’havia dit que la investigació havia començat el 2015 per suposadament blanquejar comissions pels drets audiovisuals de 24 partits de la selecció brasilera de futbol. Ara, però, una gravació del dia de la detenció de l’expresident del Barça dona un tomb de 180 graus a la història. A l’àudio se sent un agent de la policia espanyola trucant a José Luis Pérez, un informant de Villarejo, que va denunciar els fets presumptament vinculats a Rosell que van portar a l’expresident del club blaugrana i l’empresari Joan Besolí a la presó.

Aquest contacte, José Luis Pérez, ha confirmat al diari espa­nyol que es va reunir amb l’excomissari just en el marc de l’operació Catalunya. A més a més, al diari personal de l’excomissari Villarejo hi apareixia una nota del 10 de gener del 2014 que fa referència a la investigació contra Rosell, que hauria començat molt abans. També hi ha un apunt que faria referència al cas Rimet.

tracking