Absolt el pneumòleg acusat d'homicidi per imprudència

Cort considera que els sistemes de l'hospital del moment no van permetre conèixer la malaltia de la pacient que, al cap d'uns anys, va morir

Hospital de Meritxell.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El pneumòleg a qui s'acusava d'haver comès un homicidi per imprudència professional ha estat absolt. El Tribunal de Corts ha considerat acreditat que, en aquell moment, el sistema assistencial de l'hospital no complia amb els estàndards de qualitat actuals. Així, un seguit de circumstàncies van fer que mai ningú a l'hospital arribés a assenyalar que la pacient patia hepatitis C i, per tant, el metge no ho va saber mai. De fet, la sentència sosté que "el delicte no és constituït. És el sistema el que falla estrepitosament".

Els fets es remunten al 2005, quan l'especialista va ser assignat metge tractant d'una pacient ingressada per una infecció respiratòria greu. Durant el cap de setmana, la pacient va quedar sota la responsabilitat d'una altra metgessa, que va demanar unes analítiques amb caràcter "no urgent". Passat el cap de setmana, el pneumòleg va assignar l'alta sense arribar a tenir tots els resultats. Mai va saltar cap alerta en el si de l'hospital quan l'analítica va donar positiu en hepatitis C i, per aquest motiu, el metge no s'en va asabentar, Tampoc en va tenir mai constància -fins abans de morir- la pacient, que no va rebre tractament i va acabar morint.

tracking