x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Política

Terceravia vol destinar la taxa turística a la formació del sector

El conseller general del grup parlamentari, Joan Carles Camp, ha presentat sis esmenes al Projecte de llei reguladora de l'impost sobre les estades en allotjaments turístics
El conseller de terceravia Joan Carles Camp, ahir en seu parlamentària.

El conseller de terceravia Joan Carles Camp, ahir en seu parlamentària.

El conseller de terceravia Joan Carles Camp, en seu parlamentària.

Fernando Galindo
Actualitzada 17/05/2022 a les 17:01
El conseller general del grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents, Joan Carles Camp, proposa que part de la taxa turística es destini a la professionalització i la formació del sector. Segons informa el partit en nota de premsa, Carles ha entrat a tràmit sis esmenes al Projecte de llei reguladora de l'import sobre les estades en allotjaments on destaca la petició perquè part d'aquests recursos es destinin també "a la formació tant per la gestió administrativa i econòmica d'empreses d'allotjaments turístics i de restauració, com en formació dels treballadors del sector".

Tanmateix, Terceravia suggereix que es reguli el règim de 'bed&breakfast', una activitat que només s'accepta, segons les esmenes del patit, com a establiment complementari d'allotjament turístic en establiments "amb encant com cases pairals, bordes, habitatges unifamiliars d'alta qualitat, però que en cap pas s'accepta aquesta activitat en habitatges plurifamiliars". Així Carles considera que el "'bed&breakfast' de qualitat pot aportar un valor afegit a l'oferta turística actual". 

D'altra banda, el grup parlamentari ha afegit un article per prohibir la venda per sota de cost o sota el preu d'adquisició de productes o serveis oferts per les empreses d'allotjament turístic. Per això el grup demana que Govern publiqui via reglament els barems de preus mínims segons les categories dels establiments, "que s'haurà d'actualitzar anualment". Finalment, Terceravia ha entrat dues esmenes que tenen com a objectiu que la taxa turística s'apliqui sobre les pernoctacions.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts