Espot manté Mujal al capdavant d'RTVA

El cap de Govern considera les acusacions del PS “mancades del més mínim fonament”

El director general d'RTVA, Xavier Mujal.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cap de Govern, Xavier Espot, ha respost a través d’una carta a la demanda del PS de cessar el director general d’RTVA, Xavier Mujal, en considerar que el mitjà de comunicació públic els “menysté”. El màxim responsable governamental rebutja la petició signada per Pere López i afirma que les interpretacions de la formació socialdemòcrata són “desafortunades i mancades del més mínim fonament”.

En la resposta, Espot és molt contundent i argumenta que, al seu entendre, el que sol·licita el PS és “una acció que té per objectiu assolir un canvi en la programació d’RTVA més favorable als seus interessos polítics”. “La resposta a tal pretensió és clara i evident: el Govern que encapçalo no ha intervingut ni intervindrà mai per intentar modificar els criteris amb els quals treballen lliurement els professionals de la ràdio i la televisió públiques d’aquest país”, sentencia. En aquest sentit, deixa clara la importància d’una “premsa independent, pluralista i lliure” en una societat democràtica, i a més recorda que és un principi que recull la Constitució.

Així mateix, el líder demòcrata indica que el control dels principis generals del mitjà de comunicació públic està subjecta a llei i que, per tant, és el Consell General i no el Govern el que n’ha de fer el control pertinent. Espot inclou també a la carta els motius concrets que preveu la llei quant al cessament del director general d’RTVA per tal d’evitar una “destitució lliure”. “La vostra carta no menciona cap de les circumstàncies legalment previstes per a la destitució del director general”, argumenta el líder de l’executiu.

Per tal de rebatre les queixes dels socialdemòcrates, el demòcrata adjunta a la carta un llistat sol·licitat “expressament” sobre la cobertura realitzada pels professionals d’RTVA a l’activitat política del PS durant el 2022. “En aquest sentit, des de la Direcció General se m’ha comunicat que la redacció sempre prioritza les rodes de premsa o actes del Partit Socialdemòcrata, per davant de qualsevol altre acte que hi hagi per, efectivament, no faltar al respecte al pluralisme polític i social, a la igualtat i a la neutralitat informativa que ha d’imperar en els mitjans públics”, exposa Espot. Així mateix, es respon específicament sobre el documental Gov 40: la modernització d’un país, del qual feia menció la carta del PS com a exemple de treball poc plural.

Per tot plegat, el cap de l’executiu deixa clar que el Govern “no pot ni té cap intenció de cessar l’actual director general d’RTVA”.

tracking