x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
obra pública

El multifuncional cap al Comunal

La construcció de l’edifici obliga a “girar” l’estadi per guanyar terreny amb el sobrevol sobre la carretera i el riuS
Simulació del projecte, amb el recinte multiús i l'Estadi.

Simulació del projecte, amb el recinte multiús i l'Estadi.

Simulació del projecte, amb el recinte multiús i l'Estadi.

Vista del terreny on està previst construir el macrocomplex ludicoesportiu.

Vista del terreny on està previst construir el macrocomplex ludicoesportiu.

Vista del terreny on està previst construir el macrocomplex ludicoesportiu.

Fernando Galindo
Actualitzada 16/05/2022 a les 11:02
Els resultats de l’estudi encarregat pel ministeri de Turisme són concloents: el complex multifuncional, el camp de futbol i una pista d’atletisme amb sis carrils es poden construir en els més de 20.000 metres quadrats de la zona que ocupa l’Estadi Comunal d’Andorra la Vella i el terreny adjacent. Ara bé, el nou complex obliga a variar el projecte inicial del camp que el comú té sobre la taula per poder encabir l’edifici multiús. El complex esportiu s’ha de “girar” fins a situar una part sobre la carretera i el riu (abans era només la graderia), per la qual cosa caldrà modificar el projecte de l’arquitecte Pere Cervós. Sempre que el Govern aprovi la nova proposta per al multifuncional. El retard de l’executiu a l’hora de prendre la decisió (un cop més, ja va passar amb The Cloud i passa amb la font del riu) sobre la situació i viabilitat econòmica de l’edifici impedeix començar els treballs a l’estadi, que hauria d’estar acabat abans que comencin els Jocs dels Petits Estats que acull el Principat el maig del 2025 (la pandèmia va obligar a anul·lar els del 2022). El límit és passat l’estiu; si es retarden més serà impossible complir els terminis, i tot i així no hi ha cap garantia que estiguin completament acabades les instal·lacions. L’aposta del comú és inequívoca quant al lloc escollit per al multifuncional un cop descartat l’espai davant Govern. El Comunal compleix els requisits i sobretot és molt cèntric, tal com també defensa Jordi Torres, fet que pràcticament invalida la Margineda.

Les modificacions del projecte per encabir el multifuncional no afecten la idea de situar el complex esportiu set metres per sobre el nivell del sòl, tot el contrari, la refermen. La voluntat inicial era no haver d’excavar el terra, però ara sense l’elevació seria impossible “girar” l’estadi fins a la zona de la carretera i el riu i els 20.000 metres quadrats del terreny serien insuficients. El camp i la pista d’atletisme s’assenten sobre un pàrquing d’unes 400 places. L’estadi està adaptat per acollir activitats esportives de diferents disciplines i la gespa serà natural híbrida, com es fa a la majoria de camps de futbol del continent. Un element que pren especial rellevància conegudes les pretensions de l’FC Andorra de seguir jugant a Andorra la Vella, perquè permetrà acollir partits de les màximes categories de la Lliga espanyola. La capacitat serà de prop de 6.000 espectadors amb la possibilitat de més que doblar l’assistència amb graderies retràctils al costat on hi ha el càmping. Tot i que pels motius exposats el projecte encara no està tancat, el cost s’ha xifrat en uns vint milions d’euros, que seran a càrrec del comú, així com la seva gestió.

També 6.000 places
L’anhelat edifici multifuncional que és sobre la taula de Govern des de fa sis anys està concebut per transformar-se i adaptar-se a les necessitats de cada moment i poder-li donar ús tot l’any. Els 7.000 metres quadrats del recinte estarien preparats per acollir esdeveniments esportius, culturals, de lleure, activitats didàctiques, la Fira d’Andorra la Vella i altres. Tot plegat per més de 30 milions d’euros que han de sortir de la caixa de l’executiu (la taxa turística?), que es farà càrrec de la gestió, si és que l’adjudica algun dia. Si finalment es construeix al Comunal, la voluntat és que els dos recintes s’integrin en una única unitat, la qual cosa forçaria a crear una societat mixta per gestionar conjuntament el macrocomplex ludicoesportiu. El comú ho té tot llest en l’àmbit legal per no haver de dilatar ni un dia més el projecte.

 
PIQUÉ DESCARTA TORNAR A ENCAMP
El futur de Prada de Moles s’enterboleix més cada dia que passa, si és que això és possible. Xavier Espot, Sílvia Riva i Justo Ruiz, ara de gira per les federacions, ja saben per boca de Gerard Piqué que l’FC Andorra no tornarà a jugar a Encamp després de l’experiència del Nacional. Pugin o no de categoria. Hores d’ara només hi ha l’opció de repetir al mateix estadi i aquí sí que és transcendental el fet de pujar de categoria. La reglamentació obliga a jugar amb gespa híbrida i per tant s’haurà de canviar la del camp, si es vol que l’FC Andorra segueixi al país. Quedaria per decidir quin ministeri ho paga, perquè el que és segur és que Gerard Piqué no ho farà .
Etiquetes
  • #22 PdG
    (17/05/22 01:19)

    Ciutadà andorrà va dir..
    No es terreny Públic , es una propietat privada d'un propietari que cobra un lloguer mensualment d'aquest gran terreny  , assebentat abans si us plau

    Respondre
  • #21 Pere
    (16/05/22 21:00)

    en quin pais vivim , ens sobren els calers o que? subvencions al bàsquet, club privat, multifuncional sobre terreny privat, reformes a l' estadi nacional per jugar-hi un equip privat !!! ja està bé , que ens preneu el pel o qué? politics visqueu en un altre món o esteu trastocats . Ens veiem a les urnes , i quan abans millor.

    Respondre
  • #20 Stop
    (16/05/22 15:24)

    Amb la crisi que hi ha s'ha de gastar en projectes faraònics??? Esteu bojos? Volem pisos per viure-hi a un preu raonable no aquest tipus de projecte. Lamentable iniciativa en aquests temps

    Respondre
  • #19 I la nova carretera???
    (16/05/22 14:38)

    I la nova carretere que s habia d'agafar a la Rotonda de Materials riba, i passava pel cami ral, entre el camping Valira i l'Eatadi, pero on passara???? 
    Faran un altre “boladis”(sobrevol) per p altre costat??? O es carregant el pla de carreteres??? 
    Ja estem en Campanya Electoral !! 

    Respondre
  • #18 Ciutadana
    (16/05/22 13:45)

    Andorra reserva de la biosfera!! Venga ya!! No s'ho creuen ni ells.
    El pitjor es que la Marsol acabarà a Govern i ademés d'arruinar a Andorra la Vella fent obres faraòniques acabarà arruinant el païs sencer.
    Tenint en conte que els presupostos d'aquesta senyora s'acaban doblant el preu, 60 mil.lions gastats així quan la meitat de la població li costa pagar els rebuts, sembla vergonyós.

    Respondre
  • #17 soberbia
    (16/05/22 12:20)

    Els nostres polítics sembla només tenen llumenetes al cervell amb projectes faraònics gastant els diners públics de tothom i mentrestant fent un país impossible de viure pel nostre jovent així com els futurs jubilats.. els andorrans amb sous normals també existeixen i tenen dret a viure dignament al seu país sent honestos, humils i sense haver de demanar favors ni favoritismes.

    Respondre
  • #16 Sisco
    (16/05/22 11:58)

    Ciutadà andorrà va dir..
    Informat be, perquè el terreny el Comú el te llogat a un particular ...

    Que ho facin a la Margineda que alli si que el terreny és comunal !

    Respondre
  • #15 Lluert
    (16/05/22 11:41)

  • #14 Piu
    (16/05/22 11:41)

    Mola va dir..
    Si, dibuixat tots els projectes són guapos, després t'arriba l'edifici de aliexpress..

    Respondre
  • #13 Mola
    (16/05/22 10:55)

    Que wapo.

    Respondre
Veure’n més
22
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts