El PS comença el procés de primàries per escollir candidat

El període d’inscripció dels aspirants s’inicia demà i acaba el dia 24

El president del partit, Pere López, al Consell General.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Partit Socialdemòcrata va aprovar dissabte el reglament i calendari del procés de primàries per escollir al proper candidat o candidata socialdemòcrata a encapçalar la llista nacional per aspirar a cap de Govern.

El Comitè Directiu del partit va donar el vistiplau al cronograma, que s’inicia demà, 17 de maig, amb l’obertura del període d’inscripció de les candidatures. Aquest període està previst que finalitzi dimarts 24 de maig. L’endemà, 25 de maig, es portarà a terme el recompte de les inscripcions. Acabat el procés, el mateix dia i fins l’1 de juny s’obrirà el període de recollida de les firmes necessàries per poder-se presentar a les primàries. El calendari seguirà el 2 de juny amb l’anàlisi i valoració de les candidatures i, en cas que hi hagi més d’una, començarà la campanya per escollir candidat o candidata, que serà nomenat en una jornada electoral prevista per al 18 de juny. En cas que hi hagués un empat se celebrarien uns nous comicis el 25 de juny per certificar el desempat entre els dos candidats i decidir definitivament qui serà el candidat a les eleccions vinents.

El Comitè Directiu també va aprofitar la trobada per posar en comú i treballar la proposta dels socialdemòcrates del pla sobre el sistema de pensions de jubilació. El PS va anunciar que avui enviaria aquesta proposta a la Comissió especial de seguiment de la CASS i per a la sostenibilitat de les pensions.

tracking