Bàsquet

La fi de l'encanteri

El MoraBanc perd contra el Tenerife i s’enfonsa a la LEB Or quan tenia el triomf a tocar

TJ Cline i Hannah, en primer terme, agraeixen el suport de l'afició un cop consumat el descens a la LEB Or.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Era la darrera cançó, van encendre el llum i es va acabar l’encanteri. El MoraBanc Andorra va tancar ahir una inoblidable etapa de vuit temporades a la Lliga Endesa i cau a l’infern de la LEB Or com a conseqüència de la derrota davant el Lenovo Tenerife (75-77). I, ironies del destí i com a jugada macabra final, la tomba la va cavar Shermadini amb quatre punts als darrers 11 segons i els àrbitres, en fer la bufarada innecesària i definitiva quan l’equip s’estimbava. Amb el pavelló aguantant l’alè i amb un 73-75 a falta de dos sospirs, els jutges no assenyalen un 2+1 després d’anotar Miller-McIntyre i no castigaven unes passes de Shermadini i un atac al bloqueig que van resultar terminals.

La supervivència ja es trobava a l’acta fundacional del club, en aquell 12 de juny de 1970 quan va il·luminar com a CB Les Escaldes i, en bona part, aconseguir arribar al darrer segon amb vida, ja ho ha estat. Bàsicament, perquè quan va arribar Óscar Quintana, la salvació no era més que una aspiració quimèrica. Aconseguir abaixar la persiana d’aquest maleït curs amb el flotador hauria significat una una fuetada insana d’adrenalina, però davant un rival enciclopèdic com el Tenerife s’ha de filar molt prim. En nits així hi ha un embruixament únic a la bombonera que, tot i no resultar suficient, es va aconseguir acomiadar la temporada amb una comunió a la pista, amb llàgrimes i desencís, que potser molta gent no encertarà a entrendre.

El MoraBanc va sortir encongit al partit, amb la partitura clara, però mig superat per la responsabilitat. Salin i Todorovic van treure el canell a passejar i van exposar les primeres diferències. Amb set triples i tot el xipolleig del tricolors, es va arribar a la primera aturada amb 19-24 i a l’interludi amb un 29-36 que obligava a arremangar-se. Va emergir un Miller-McIntyre autoritari –màxim anotador amb 23 punts i 25 de valoració– i va arribar la reacció i un tercer quart notable, tot i les errades i les imprecisions. No es buscava la brillantor, no feia falta, la feina consistia a no perdre el fil i buscar un sostenidor (53-58). Arribats al darrer quart, tallada la respiració, amb la bombonera bategant, Hannah va obligar Vidorreta a refredar el partit, amb una sortida de 6-3 que mantenia encesa la flama (59-61). Sense temps a parar l’orella a la resta de marcadors, es va arribar a la fatídica resolució i un parcial de 8-2 que tornava a convidar-se un final taquicàrdic (69-68). Però es va apagar el llum. No és avui el dia per demanar responsabilitats. És dia per païr el cop, per recompondre els trossets de cor repartits per tot el país, però aquest trist final hauria de merèixer ben aviat explicacions.

CLAUS

1. Tercer quart

Amb Miller-McIntyre com a esquer, el MoraBanc Andorra va saber reaccionar després de la represa i es va mantenir al partit fins al darrer alè.

2. Triple

El Tenerife va ser letal des dels 6,75 amb 13 triples, set d’ells al primer quart. Les 10 assistències de Huertas també van resultar un element clau.

3. Àrbitres

L’equip no ha perdut la categoria pels àrbitres, però hi ha hagut decisions en contra, totalment decisives, durant el curs.

tracking