Centre Residencial d'Educació Intensiva

Dues empreses opten a la gestió del Centre d'educació intensiva

La concessió del Govern de l’espai especialitzat en adolescents amb trastorns de conducta i addiccions es farà el proper mes de juny

Una de les habitacions residencials del CREI.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La concessió del Centre residencial d’educació intensiva (CREI) serà adjudicada el mes de juny a una de les dues empreses catalanes que competeixen per accedir-hi. Un cop s’hagi adjudicat la concessió, l’empresa que gestionarà el centre tindrà 30 dies per signar el contracte i un cop es firmi se sabrà la data d’entrada en funcionament, que estarà pactada entre el Govern i l’empresa. Des de l’executiu es va apuntar que l’inici de l’activitat al CREI “s’espera que sigui com abans millor, però encara no s’ha arribat al tràmit que determinarà la data de la seva entrada en funcionament”.

El CREI estarà especialitzat en el tractament d’adolescents amb trastorns de conducta i addiccions, oferirà doble servei (residencial i diürn), s’obrirà inicialment amb una ocupació mínima de vuit places residencials i cinc de diürnes, i s’anirà ampliant progressivament fins arribar al màxim de la capacitat, 19 places residencials i 16 de diürnes. L’equipament és una reclamació històrica de les associacions vinculades a la salut mental i el jovent en risc. Rosa Lluís, presidenta de l’Associació de Famílies per la Salut Mental (AFMA), assegura que la necessitat del CREI és vital i demana alternatives mentre no es pot utilitzar. “Fins que s’obri el CREI hem de poder donar una alternativa a aquests joves”, comenta Lluís respecte a la necessitat de tenir un espai controlat per als joves amb trastorns de conducta i addiccions.

El director del servei de salut mental del SAAS, Carlos Mur, recalca que l’entrada en funcionament del CREI serà un gran pas cap a un model hospitalari i comunitari amb un pes important de la promoció de la salut i una atenció més personal. Rosa Lluís afegeix que “a la demanda d’un centre com el CREI ja fa més de 20 anys que demanem la residència per a les persones que pateixen malalties greus”.

tracking