decisió del consell executiu del govern català

Catalunya aprova l'obertura de la delegació al Principat

La Generalitat considera Andorra “un soci imprescindible”

Alsina, amb Espot i Aragonès, a Andorra.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell executiu de la Generalitat de Catalunya va aprovar ahir l’obertura d’una delegació al Principat, amb seu a Andorra la Vella, tal com va anunciar el març que faria. La creació de la delegació a Andorra via decret es va aprovar conjuntament amb l’obertura de tres oficines més: a l’Àfrica meridional, amb seu a Pretòria; a Corea del Sud, amb seu a Seül, i al Japó, amb seu a Tòquio. Ara s’obrirà un concurs públic per escollir el delegat de cada nova oficina.

Amb l’obertura d’una delegació a Andorra, segons un comunicat de premsa de la Generalitat, s’eixampla la cobertura institucional del govern català a Europa, “que permetrà enfortir les relacions de bon veïnatge, intensificar els lligams en l’àmbit institucional, cultural i econòmic, i potenciar la presència i el prestigi del català de la mà i amb els recursos de l’únic Estat del món que el té com a llengua oficial”.

La consellera d’Exteriors de la Generalitat, Victòria Alsina, es va fer ressò a Twitter del decret de la Generalitat amb una piulada que deia: “Avui hem aprovat la creació de la delegació del govern a Andorra, un soci imprescindible amb qui volem treballar conjuntament en la defensa del nostre patrimoni lingüístic, cultural i natural en comú.” Una piulada acompanyada una còpia de l’entrevista que el Diari va publicar diumenge passat en què la consellera catalana raonava l’obertura de la delegació a Andorra i els seus objectius.

tracking