x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
decisió del consell executiu del govern català

Catalunya aprova l'obertura de la delegació al Principat

La Generalitat considera Andorra “un soci imprescindible”
Alsina, amb Espot i Aragonès, a Andorra.

Alsina, amb Espot i Aragonès, a Andorra.

Alsina, amb Espot i Aragonès, a Andorra.

Fernando Galindo
Actualitzada 11/05/2022 a les 12:01
El consell executiu de la Generalitat de Catalunya va aprovar ahir l’obertura d’una delegació al Principat, amb seu a Andorra la Vella, tal com va anunciar el març que faria. La creació de la delegació a Andorra via decret es va aprovar conjuntament amb l’obertura de tres oficines més: a l’Àfrica meridional, amb seu a Pretòria; a Corea del Sud, amb seu a Seül, i al Japó, amb seu a Tòquio. Ara s’obrirà un concurs públic per escollir el delegat de cada nova oficina.

Amb l’obertura d’una delegació a Andorra, segons un comunicat de premsa de la Generalitat, s’eixampla la cobertura institucional del govern català a Europa, “que permetrà enfortir les relacions de bon veïnatge, intensificar els lligams en l’àmbit institucional, cultural i econòmic, i potenciar la presència i el prestigi del català de la mà i amb els recursos de l’únic Estat del món que el té com a llengua oficial”.

La consellera d’Exteriors de la Generalitat, Victòria Alsina, es va fer ressò a Twitter del decret de la Generalitat amb una piulada que deia: “Avui hem aprovat la creació de la delegació del govern a Andorra, un soci imprescindible amb qui volem treballar conjuntament en la defensa del nostre patrimoni lingüístic, cultural i natural en comú.” Una piulada acompanyada una còpia de l’entrevista que el Diari va publicar diumenge passat en què la consellera catalana raonava l’obertura de la delegació a Andorra i els seus objectius.
Etiquetes
Veure’n més
34
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts