Crisi al soci de Govern

Cabanes i Pallarés lluitaran pel lideratge de Liberals

L'exministre d'Interior i la ministra d'Afers Socials han presentat les signatures necessàries per participar a les primàries

Els imprescindibles de Josep Maria Cabanes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Liberals ha tancat aquesta mitjanit el termini per participar a les primàries per ser cap de llista del partit amb dues candidatures. L'exministre d'Interior Josep Maria Cabanes i la ministra d'Afers Socials, Judith Pallarés, han presentat "amb escreix" les signatures necessàries, s'exigien quinze firmes, per lluitar pel lideratge de la formació per a les properes eleccions, segons ha informat el partit.

El comitè executiu nacional de Liberals es reunirà avui a les 19.30 hores per validarles candidatures.

Retorn de l'exministre

Josep Maria Cabanes va començar a recollir ahir firmes per presentar-se a les primàries de Liberals i convertir-se en candidat a cap de Govern. Cabanes va ser contactat per dirigents del partit després de la sorprenent renúncia del líder liberal, Jordi Gallardo, que ha anunciat que deixarà la política quan acabi la legislatura i que renuncia a presentar-se a les primàries del partit que està en coalició de Govern.

Cabanes és un històric militant de l'antic PLA i membre fundador juntament amb MarcFornéi Francesc Cerqueda. El partit vanéixera Andorra la Vella a principis de la dècadadels90 i al cap de dos anys es va expandir as Escaldes-Engordany i després a la resta de parròquies, excepte Sant Julià de Lòria, on l'espai l'ocupa Unió Laurediana. Cabanes també va estar7anys a l'oposició del comú d'Andorra la Vella i del 2001 al 2007 va ocupar la cartera de ministre de Justícia i Interior amb l'executiu liberal de MarcForné. També va ser quatre anys secretari general del PLA.

Cabanes i els militants i afiliats que li donen suport han estat treballantintensamentper recollir les firmes que possibilitin la seva candidatura.

tracking