AUDITORIA

Interior tria l'empresa Opció per analitzar el clima laboral a la presó

El ministeri descarta la possibilitat de conflicte d’interessos per la selecció

El centre penitenciari de la Comella.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Opció Group ha estat l’elegida pel ministeri de Justícia i Interior per fer l’estudi sobre el clima laboral a la presó, un centre que viu instal·lat en la tensió permanent amb tres sindicats més centrats a defensar quotes de poder que la situació laboral i on la sintonia entre el director i el director adjunt és inexistent, segons fonts internes de la mateixa presó.

El ministre Josep Maria Rossell intenta d’aquesta manera apuntar els problemes que fa que la presó sigui un focus de notícia permanent per afers que poc tenen a veure amb la institució i més per problemes interns entre els carcellers o entre aquests i la direcció. L’empresa triada no és desconeguda. De fet, té un contracte amb el centre penitenciari pel qual imparteix cursos als treballadors destinats a millorar les relacions entre ells i a gestionar de millor manera l’estat emocional i la feina.

Aquesta relació ha aixecat algunes suspicàcies perquè alguns funcionaris dubten que una empresa que té com a client el centre penitenciari pugui fer un estudi crític amb la mateixa institució, però fonts del ministeri es van mostrar contundents a l’afirmar que es va valorar l’oferta com la millor, no només a nivell econòmic, i que s’ha descartat que hi hagi conflictes d’interessos, ja que la proposta d’Opció és que seran dos equips diferents i, per tant, els professionals que confeccionin l’informe no seran els mateixos que tenen relació amb la presó.

Es tracta d’una consultora amb una dilatada trajectòria. L’encàrrec és avaluar el clima entre els treballadors de la Comella després que alguns sindicats hagin manifestat que existeix malestar. Per aquest motiu, el titular de la cartera de Justícia i Interior es va reunir per separat amb les parts que suposadament estarien en conflicte: els sindicats del centre, el director, Miquel Àngel Garcia, i el director adjunt, Oriol Magrinyà. Després d’haver escoltat els diferents actors, Rossell va proposar la iniciativa d’elaborar un estudi durant una reunió del consell de ministres de principis de mes. Davant les explicacions del ministre, el Govern va avalar la decisió d’encomanar a una empresa que elabori un estudi que cerqui un “element objectiu” que permeti analitzar i reflexionar sobre la situació al centre penitenciari i la pertinent actuació, si escau. Les mateixes fonts van descartar donar una data de quan estarà fet l’informe.

tracking