x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Política

CC serà partit polític sense llista nacional

Govern calendaritza l’últim debat d’orientació política de la legislatura per al setembre
Ciutadans Compromesos en una reunió amb Espot i Suñé.

Ciutadans Compromesos en una reunió amb Espot i Suñé.

Ciutadans Compromesos en una reunió amb Espot i Suñé.

demòcrates
Actualitzada 09/05/2022 a les 12:34
Ciutadans Compromesos (CC) està preparant els estatuts per convertir-se en partit polític i deixar de ser una plataforma. La formació ja s’organitza internament com a partit i de fet actualment forma part de la coalició de Govern. Tot i així, consideren necessari fer el pas tant per una qüestió de fons com de forma.
Amb tot, els integrants de CC, com a mínim en la seva majoria, descarten que el pas tingui per objectiu presentar-se en una llista nacional a les pròximes eleccions. Si bé sí que hi ha algunes veus internes que ho voldrien, la posició de la formació actualment passa només per presentar llista territorial, com ha fet fins ara, entenen que no hi ha espai polític per a un altre partit de dretes a nivell nacional. Les veus que insisteixen per aprofitar el pas i saltar a la política nacional ho fan amb la finalitat d’aconseguir un conseller que sumat als dos que esperen treure a la territorial els permetria tenir un grup parlamentari propi sense cap cessió. En tot cas, per ara, la posició majoritària és seguir com fins ara amb l’objectiu de repetir l’aliança actual amb DA i L’A.


DEBAT D’ORIENTACIÓ

Encara queden mesos per a les eleccions però els moviments polítics per preparar-se per als comicis ja són evidents. En la darrera junta de presidents al Consell General, es va calendaritzar el que queda d’any i es va fixar per al setembre el que serà l’últim debat d’orientació política de la legislatura. La data d’un dels actes més importants de l’any polític ha anat variant, en algunes ocasions s’ha fet al juny i en d’altres a la tardor. En tot cas, el calendari escollit podria ajuntar els dos debats polítics més rellevants a la tardor si el Govern presenta el pressupost abans de l’estiu.

Final de legislatura

Moviments polítics
La proximitat de les eleccions, malgrat quedar encara mesos per a l’esdeveniment, provoca els primers moviments polítics.


CC serà partit

Ciutadans Compromesos està preparant els estatus per ser partit polític i descarta una llista nacional, tot i que algunes veus internes ho volen.

Debat d’orientació
El Govern calendaritza per al setembre el darrer debat d’orientació política de la legislatura.
Veure’n més
11
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts