La qualitat de l'aire va ser entre bona i excel·lent la major part del 2021

La mobilitat i les calefaccions són les principals fonts de contaminació

Presentació balanç de la qualitat de l'aireSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La qualitat de l'aire al Principat va ser entre bona i excel·lent el 84% del temps durant l'any 2021, segons ha informat aquest matí la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó. En aquest sentit, la ministra ha detallat que durant el 2021 s'ha assolit una xifra històricament baixa pel que fa a òxids de nitrogen, que són els contaminants que provenen de les calefaccions i la mobilitat, les principals fonts de contaminació al país.

Malgrat que els bons resultats de 2021 es deuen a les restriccions de mobilitat derivades de la Covid-19, la ministra s'ha mostrat convençuda que la qualitat de l'aire continuarà millorant gràcies al pla Renova -que incentiva la substitució dels sistemes de calefacció per dispositius més eficients i menys contaminants – i a la promoció del transport públic a través de la taxa verda i la gratuïtat del transport públic.

Pel que fa a la qualitat acústica registrada l'any passat, els resultats apunten que el 89% de les estacions tenen una qualitat entre excel·lent i bona el que suposa una millorarespecte al'any anterior.

Un web més interactiu

Des del ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat s'ha apostat per renovar el portal web www.aire.ad on es posa a disposició de la ciutadania la qualitat de l'aire en temps real. En aquest sentit. Calvó ha apuntat que "hem fet una reforma del portal web perquè sigui molt més interactiu i accessible al ciutadà i perquè disposi de les dades de qualitat de l'aire en temps real i en un format pedagògic". Al portal també s'hi ofereix informació sobre el pol·len.

tracking