Quatre mesos d'espera per a tenir l'avaluació de discapacitat

El Consell General informa que hi ha 88 persones que han sol·licitat el diagnòstic i encara no han estat avaluades

La vicepresidenta del PS al Consell General, Judith SalazarMarc Romero

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Consell General informa que actualment hi ha quatre mesos d'espera per a obtenir l'avaluació i la valoració de la Comissió Nacional de Valoració (Conava), en resposta a la pregunta formulada per la presidenta suplent i consellera general del grup parlamentari socialdemòcrata, Judith Salazar. En aquesta llista d'espera hi ha a hores d'ara 88 persones que han sol·licitat la valoració i es troben en espera de seravaluades.

L'ajornament de les exploracions, a conseqüència de la pandèmia de la covid-19, juntament amb el decret queobliga queel diagnòstic sigui realitzat per un metge de laConava, ha allargat a quatre mesos el període d'espera per a poder ser avaluat, i d'un mes per a la valoració i el reconeixement del grau de discapacitat si escau, segons s'apunta al butlletí.

Per tal de reduir el termini d'avaluació, el Consell General informa que Govern incorporarà un metge avaluador addicional. Lacontractacióes preveu per a principis d'aquest mes i suposarà que "les 88 persones que resten en espera puguin ser explorades per aquest professional".

Protocol de control delprograma de Formació Sociolaboral

El ministeri d'Afers Socials ha contestat a la consellera general del PS, Susanna Vela, sobre el protocol de control que se segueix en cas que una persona que forma part del programa de Formació Sociolaboral decideixi deixar-lo. En aquest sentit, el ministeri competent assegura que el programaadreçat a col·lectius en risc d’exclusió social, compta amb una referent laboral que efectua, entre altres tasques, la valoració de l’expedient, la prospecció laboral, l’acompanyament de la persona i l’assessorament a l’empresa. Per això, en cas que la persona participant no continuï o no pugui continuar-hi, sigui perquè ha trobat feina en el mercat de treball ordinari o bé per incompliment de la normativa laboral,es rescindeix el contracte i, en funció de la causa, afers socials pot efectuar-ne el seguiment.

Així mateix, els motius concrets pels quals decideix abandonar el programa no els especifiquen, però en cas que el ministeri i la persona interessada ho considerin, el consell general assegura que s'activen els recursos més adients a les necessitats d'aquestaa (prestació social, formació laboral i derivació a serveis específics (Salut Mental, Servei d’Ocupació, etc.). En canvi, si lapersona no presenta cap problema addicional que requereixi seguiment, el ministeri competent en matèria d’afers socials indica que valora els ajustos raonables que es poden portar a terme a l’entorn laboral, si escau, i arxiva l’expedient.

tracking