L'IPC es dispara al 6%

La inflació estava al 4,9% al març

Evolució de l'IPCFont Estadística

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'Índex de Preus al Consum (IPC) torna a enfilar-se a xifres rècord amb un increment que deixa la taxa interanual al 6% a l'abril, segons indica el càlcul de l'indicador avançat que ha publicat aquest matí Estadística. Aquesta pujada situa la inflació un punt i una dècima per sobre del 4,9% que es va registrar al març, la variació més elevada dels últims mesos.

Estadística argumenta que l'alça de l'IPC està motivada per l'encariment dels productes d'alimentació, "amb una acceleració en els preus en general", de l'habitatge que atribueix "al creixement en el preu de l'electricitat, en menor mesura, i el preu del lloguer de l’habitatge principal". El recull precisa que també ha contribuït a la pujada de la inflació l'augment del preu del carburant.

L'indicador avançat d'Espanya a l'abril és del 8,4%, un punt i quatre dècimes per sota de la xifra del març, i a França l'IPC ha tancat el mes passat al 4,8%, tres dècimes més alt que al març, segons recull Estadística. La taxa interanual de l'IPC a l'abril del 2021 se situava en l'1% i en el mateix mes del 2020 la inflació era del 0,3%.

tracking