EDUCACIÓ

Els docents, a favor d'un model laic a l'escola

El Sindicat de l’Ensenyament Públic considera positiu que no es pugui fer ostentació de cap símbol religiós en l’àmbit escolar

L'assemblea general del SEP.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) aposta per fomentar un model a les escoles completament laic. Respecte a la situació de la nena del vel, Marisa Santos, presidenta del SEP, va explicar que “com a col·lectiu considerem positiu que si no es pot accedir a una laïcitat perquè no ho permet el consorciat ens conformem amb el fet que no es pugui ostentar cap mena de símbol religiós”. Des del sindicat lamenten que l’alumna no pugui accedir a l’educació. Tot i això, Santos va asse­nyalar que aposten per un model laic i sense la religió a les escoles. “És el que ens sembla més coherent”, va assegurar la presidenta del SEP.

Respecte a la mesura anunciada pel Govern d’ampliar l’abast de les beques per als estudiants d’ensenyança obligatòria i superior, celebraven el que consideren una gran notícia. “Moltes famílies malauradament no arriben a final de mes i tenen fills que mereixen tenir accés a l’educació”, va comentar Santos. De fet, és una reivindicació que el SEP té intenció de portar a la manifestació de l’1 de maig.

Respecte a la proposta de jubilacions, des del SEP van assegurar que hi ha altres opcions i alternatives a una proposta que consideren agressiva i que perjudica els treballadors. “Des del ministeri se’ns va dir que totes les propostes serien ben rebudes. Creiem que hi ha un període per pactar”, va assenyalar Santos.

EXTRA PER ALS CENTRES AMB MÉS ALUMNES

Els equips directius que gestionin un centre educatiu amb més de 300 alumnes rebran un complement salarial, tal com es publica en el reglament de sistemes de compensació recollit pel BOPA. La qüestió es va exposar ahir a l’assemblea del SEP, en la qual es va explicar que l’objectiu és corregir un greuge comparatiu entre els equips directius que gestionen més alumnes i els que menys que el sector havia demanat.

Un assistent llegint la convocatòria de l'1 de maig.

tracking