Bonell exposa les accions per protegir els infants refugiats d'Ucraïna

La presidenta suplent del Grup Demòcrata participa a la sessió de primavera de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa, centrada en les conseqüències de l’atac rus

Mònica Bonell a la sessió de primavera de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'EuropaDemòcrates

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La presidenta suplent del Grup Parlamentari Demòcrata, Mònica Bonell, participa aquesta setmana a la sessió de primavera de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa (APCE), que té lloc a Estrasburg i que se centraaavaluar les conseqüències de l'agressió bèl·lica de Rússia a Ucraïna, segons informa el grup parlamentari en un comunicat. Així, durant el debat d'aquest dimecres sobre quin ha de ser el rol i accions que ha de fer el Consell d'Europa perquè s'aturi el conflicte, Bonell ha ressaltat la importància de continuar articulant, des de les administracions de tots els estats, les accions necessàries per acollir refugiats, així com aplicar una protecció especial a les persones més vulnerables, especialment els infants. En aquest sentit, ha detallat que Andorra ha promogut, juntament amb altres cinc estats, l'adopció de la Declaració que condemna l'atac rus a Ucraïna i que expressa la necessitat d'assegurar refugi i protecció als menors, que ha rebut el suport de 38 estats membres.

En aquesta línia, Bonell ha destacat que "és el nostre deure garantir la protecció i acollida adequada de tots els nens i nenes que han fugit del seu país per la guerra". Alhora, la presidenta suplent Demòcrata ha detallat la tasca feta pelPrincipat des de l'esclat de la guerra per proporcionar la millor acollida i qualitat de vida als refugiats, amb l'acolliment de prop de 300 ucraïnesos, 80 dels quals són menors.

Així mateix, ha recordat que Andorra ha aprovat per primera vegada una llei d’aplicació de sancions econòmiques a Rússia perquè aturi l'atac i ha lamentat que "l’agressió contra Ucraïna persisteixi malgrat les nombroses crides al cessament dels atacs i a respectar la Declaració Universal dels Drets Humans".

tracking